U Italiji se kuće prodaju za samo jedan evro

U Italiji se često mogu videti oglasi za kupovinu kuća za jedan evro, posebno u malim mestima, ali se od zainteresovanih kandidata traži da plate depozit od 2.000 evra i obećaju da će renovirati nekretninu.

Kako objašnjava Poslovni dnevnik, da bi potencijalni kupci mogli lako da dođu do kuća, koje se većinom nalaze u selima, okružene predivnom prirodom, pobrinuće se agencije, koje su pokrenule dve veb stranice.

Na njima će, kako obećavaju, kupci moći da pronađu dom iz snova, bez ikakve muke, a dovoljno je samo da pronađu slike kuće koju žele.

Među selima u kojem se kuće nude po tako niskoj ceni je i Zungoli, u provinciji Avelino, koje se nalazi na vrhu brda i predstavlja pravi lavirint pećina i kružnih ulica povezanih kamenim stepenicama, koje vode do tvrđave.

Zungoli, koji se prostire na planinskom lancu Apenini, 2015. godine je proglašen jednim od najlepših italijanskih sela.

Srednjovjekovni mostovi povezuju farme i nekadašnje aristokratske palate u selu prepunom cveća, vinove loze i maslina, u kojem živi 1.000 ljudi.

Poslovni dnevnik objašnjava u pet koraka kako doći do kuće iz snova.

Prvo, kako navodi, zainteresovani kupci trebalo bi da posete zvaničnu stranicu www.comunezungoli.it. i na njoj rubriku Case in vendita a €1.

Potom, nakon što kliknu na link, na računaru će se prikazati desetak stanova i kuća.

Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije, a zainteresovani kupci treba da skinu aplikacijski obrazac kuće za koju su zainteresovani i tako će se obavezati da će je renovirati u roku od tri godine.

Potrebno je, takođe, objasniti o kakvom projektu će biti reč, porodičnoj kući, kući za iznajmljivanje i slično.

Kupci potom treba da prilože kopiju lične karte i svu dokumentaciju pošalju kancelariji gradonačelnika putem mejla ili poštom.

Na kraju, ako aplikacija bude prihvaćena, kupci će dobiti ugovor i tada bi trebalo da posete selo i zaključe kupovinu.

Jedina kvaka u celoj priči, napominje Poslovni dnevnik, jeste da neophodno platiti depozit od oko 2.000 evra i obećati da će nekretnina biti renovirana.

"Sa radovima bi trebalo da počnete nekoliko meseci nakon potpisivanja ugovora. Nakon završetka, depozit ćete dobiti nazad. A dobićete i povraćaj poreza oko 85 odsto zbog radova na adaptaciji".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar