U Beogradu sledeće godine počinje izgradnja socijalnih stanova

Grad Beograd će sledeće godine nastaviti politiku izgradnje socijalnih stanova, koji će se uz minimalnu naknadu davati na korišćenje materijalno ugroženim porodicama, najavio je Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika, na jučerašnjem, sedmom po redu, susretu sa građanima.
­ Beogradu treba da bude uzor Beč, jer su rešenja koja ovaj grad nudi izvanredna.

Čak 25 odsto stanova u Beču dodeljuje se po ovom osnovu, a godišnje se izgradi oko 5.000 stambenih jedinica namenjenih socijalno ugroženim ljudima. Nastojaćemo da sledeće godine izgradimo još oko 200 - 300 stanova i tako privremeno rešimo probleme pojedinih naših sugrađana ­ rekao je Krkobabić, dodajući da će se među njima svakako naći i neke od višečlanih porodica, koje imaju duple blizance, troje ili četvoro dece, kojima grad dodeljuje materijalnu pomoć.
S obzirom na to da su se pojedini građani žalili na neke centre za socijalni rad, Krkobabić je najavio da će se sledeće godine proveriti njihov rad, ažurnost, trošenje sredstava, kako bi se prava ostvarivala na što bolji i efikasniji način. Poseban akcenat biće stavljen na prava invalida i mogućnost da im se u segmentima koji su u nadležnosti grada na sve načine olakša život, ali i rad.
Krkobabić je najavio i da će se dogodine u svim školama uvesti video-nadzor i školski policajci, kao i formiranje posebnog sektora za invalide u okviru Gradskog centra za socijalni rad.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar