Sve više ponuda na Dobošu: Njiva prve klase i kuća za 3.600 evra

Nekretnine oduzete zbog neisplaćenih kredita i lizinga, ali i neplaćanja komunalija ili drugih dugovanja, mogu se kupiti po veoma povoljnim cenama.

Na specijalizovanom portalu „Doboš“ već petu godinu nalazi se hiljade automobila, kuća, stanova, njiva, poslovnih prostora, nameštaja, aprata, pa i domaćih životinja, koje su banke, izvršitelji, ali i sudovi, dali na javnu prodaju. Neka imovina, odnosno nekretnine, prodaje se više puta, a neke odmah nađe kupca.

Praksa je pokazala da onaj ko ima novca može dobro da pazari jer banke nude komforne stanove, kuće i njive za male pare. Ipak, kuće i stanovi koje su banke oduzele vlasnicima jer su prestali da plaćaju rate za stambeni kredit prodaju se u proseku godinu i duže, dok se za nekretnine na dobrim lokacijama u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu kupci nađu brzo, ponekad i za mesec dana.

Hipoteke su aktivirane širom Srbije pa se tako prodaju hladnjače, restorani, mlekare, silosi, njive, proizvodne linije i mašine. Tako Eurobanka AD Beograd za poslovni prostor od 26 kvadrata u Inđiji, na osnovu odluke Osnovnog suda u Staroj Pazovi, sudska jedinica u Inđiji, traži 7.689 evra. Za njivu 1. klase i stambenu zgradu u Sremskoj Mitrovici, Procredit banka potražuje 32.058 evra. Njiva ima jedan ar i 51 kvadrat, a stambena zgrada 54 kvadratna metra i pomoćni objekat na 39 kvadrata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar