Subotica: Beskamatni kredit za stan

Subotica - Subotička lokalna samouprava subvencionisaće bankarske stambene kredite šesnaest porodica sa oko 115.000 evra.

Stambeno-kreditni fond Grada Subotica dodelio je za 16 porodica više od 97.500 evra za učešća za stambeni kredit, dok je za petoro porodica opredeljeno nešto više od 18.500 evra za učešća za kredit za poboljšanje uslova stanovanja.

Sredstva su dodeljena na osnovu konkursa koji je fond raspisao početkom marta, vrednog 18 miliona dinara, za obezbeđivanje učešća za kredite za poboljšanje uslova stanovanja ili kupovinu novog stana, objavljeno je na sajtu lokalne samouprave.

Krediti se odobrabravaju za adaptaciju stana ili za kupovinu druge nekretnine jer prvobitna ne ispunjava potrebne uslove za stanovanje.

U slučaju da se radi o bankarskom kreditu za kupovinu stana, Fond može da obezbedi do 15.000 evra, u dinarskoj protivrednosti, a rok otplate je do 25 godina. Za adaptaciju stana, Fond odobrava iznos do 4.500 evra, s tim da je rok otplate 10 godina.

Ako se radi o kreditu za kupovinu druge nekretnine zato što prvobitna nekretnina ne ispunjava uslove za stanovanje, Fond može da odobri iznos od 9.000 evra, u dinarskoj protivrednosti, a rok otplate je 25 godina.

Odobren novac je bez kamate, a rang-lista koja je formirana zavisi od toga koliko podnosilac zahteva ima dece, a broj dece takođe određuje koliko će korisnik vratiti u fond.

Tako će korisnik koji ima četvoro i više dece biti oslobođen vraćanja sredstava, korisnik sa troje dece vraća 12,5 odsto, a korisnik sa jednim ili dvoje dece vraća celokupan odobreni iznos.

Ukoliko u toku otplate stambenog kredita korisnik sredstava Fonda uveća broj članova porodice rođenjem ili usvojenjem deteta, dobija povlasticu na preostala, neotplaćena sredstva.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar