Stroga procedura kod izbora stanara

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je obišao plac na kojem je izgrađeno deset stanova po socijalnom programu, za koje je upravo raspisan konkurs za zakup.

Stanovi su u Ulici Franje Kluza, a izgrađeni su zajedničkom akcijom Republike i Grada. Njihova kvadratura je od 40 do 57 kvadrata.

- Konkurs je u toku, a kandidati su pojedinci i porodice sa manjim, ali redovnim primanjima, koja su ispod proseka. Dva stana su predviđena za invalide, a preostali su za samohrane majke, za decu bez roditeljskog staranja, za starije od 65 godina. Rok za konkurisanje je 30 dana – saopštio je direktor Javnog preduzeća „Gradska stambena agencija” Laslo Fuks.

On kaže da je procedura oko izbora stanara veoma stroga i da očekuje da krajem oktobra budu konačna rešenja i useljenje stanara.

Gradonačelnik Janjić ističe da je zajednička akcija grada i republike na gradnji stanova odličan primer saradnje, koja će se nastaviti.

- Imamo dovoljno zemljišta za gradnju još stanova, a pokušaćemo i sa drugim finasijerima to da dogovorimo. Očekujem da interesovanje na aktuelnom konkursu bude veoma veliko - kaže Janjić, uz podsećanje da je republika u gradnju stanova uložila 25 miliona dinara, a grad kroz infrastrukturu i zemljište još deset miliona.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar