Stiže novac za MSP i stambene kredite – EBRD i UniCredit potpisali ugovore vredne 40 mil EUR

Predsednik EBRD Suma Čakrabarti, predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke Klaudio Ćezario i članica IO te banke Ljiljana Berić potpisali su danas ugovore vredne 40 mil EUR za povećanje stambenih kredita i finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Čakrabarti je tom prilikom rekao da su ugovori od po 20 mil EUR jačanje snažnog odnosa EBRD sa UniCredit bankom čime će se pružiti dugoročna podrška malim i srednjim preduzećima, kao i kreditiranju građana kroz stambene pozajmice.

Čakrabarti je naveo da će se ovim kreditnim linijama pružiti podrška i da se primene mere NBS za građane koji su zaduženi u švajcarskim francima.

Kada je reč o kreditima za firme, on je naveo da su mala i srednja preduzeća kičma i osnova razvoja svake privrede.

- EBRD zna koliko je važan razvoj privrede, a male i srednje firme to mogu da omoguće - rekao je on i podsetio da je juče potpisao Memorandum o razumevanju sa premijerom Aleksandrom Vučićem u cilju unapređenja poslovne klime u Srbiji.

Ćezario je nakon potpisivanja rekao da je fokus UniCredit banke na finansiranju malih i srednjih preduzeća jer su ona kičma privrede, ali i najveći potencijal za budući rast srpske ekonomije. On je podsetio da je UniCredit prošle godine bila prva banka koja je odobravala kredite koje je subvencionisala vlada namenjene mikro, malim i srednjim preduzećima, te da je to treća po veličini banka u Srbiji.

- Naša posvećenost stambenom kreditiranju je već dokazana kroz uspešno kreditiranje tri kreditne linije za građane, ali i tri kreditne linije za male i srednje firme.

- Zadovoljstvo nam je što u partnerstvu sa EBRD pružamo podršku realnoj ekonomiji Srbije - rekao je on.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar