“Stepa” na akciji, kreću stanovi na NBG i Zemunu

Prema prvim procenama, u novom naselju će biti izgrađeno nešto više od 1.500 stanova, a tačan broj biće poznat nakon usvajanja neophodne planske dokumentacije.

Na prostoru kasarne su u toku radovi na rušenju postojećih vojnih objekata i pripreme lokacije za gradnju, a takodje se paralelno priprema planska dokumentacija.

Reč je o projektu izgradnje stambenog naselja u Zemunu na osnovu saradnje GDS i Ministarstva odbrane.

Direkcija je u avgustu 2015. preuzela kasarnu "Aleksa Dundić" od Vojske Srbije.

Poreska uprava je procenila vrednost zemljišta i objekata na toj lokaciji na 12,5 miliona evra i u toj vrednosti Vojska Srbije je dobila gotove stanove u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Kruševcu i Kuršumliji, koji su iskorišćeni za stambeno zbrinjavanje pripadnika vojske.

Pored tog projekta, GDS je u martu ove godine započela izgradnju dve nove stambene zgrade u naselju "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu.

Nove zgrade se nalaze u zapadnom delu naselja "Dr Ivan Ribar" i imaće 212 stanova, od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31 do 113 metara kvadratnih.

Na gradilištu se radovi odvijaju po predviđenoj dinamici, a završetak izgradnje je predviđen do juna 2017.

Cena kvadrata je od 1.230 do 1.290 evra po metru kvadratnom bez PDV-a. Kupci trosobnog, troiposobnog i četvorosobnog stana dobijaju gratis garažno mesto.

U novim zgradama će svoje stanove dobiti 53 porodice, iz dve zgrade koje su imale problem sa zagađenjem zidova, deo stanova je pripao Gradu Beogradu, a 115 stanova je pušteno u prodaju.

U naselju "Stepa Stepanović" na Voždovcu, koje je ranije izgrađeno na mestu istoimene kasarne, u pronudi je ostalo još oko 100 trosobnih stanova, kvadrature od oko 83 metra kvadratna koji se prodaju po ceni od 980 do 1.280 evra po metru kvadratnom sa PDV-om. Svi kupci trosobnih stanova dobijaju gratis garažno mesto.

GDS je nastavila svojim kupcima stanova u Stepi Stepanović da odobrava beskamatne pozajmice do 20 odsto vrednosti stana, kao određenu vrstu stimulacije i pomoći za obezbeđivanje učešća za stambeni kredit.

Kupac prvog stana koji ostvaruje pravo na povraćaj PDV-a deo beskamatne pozajmice do 9,1 odsto vraća Direkciji nakon refundacije PDV-a.

Preostalih 11 odsto može da vrati bez kamate, sa rokom otplate do 10 godina.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar