Stanovi za stanare urušene zgrade

Rukovodstvo opštine Kosovska Mitrovica i stanari urušene zgrade zvane Sindikat postigli su juče dogovor o izgradnji stanova na mestu te zgrade.

Predsednik opštine kosovska Mitrovica Nenad Topličević izjavio je da je stanarima te urušene ponudilo izgradnju stanova na mestu na kome se nalazila zgrada Sindikat, koja se urušila početkom marta.
- Mi smo kao lokalna samouprava spremni da na istom mestu izgradimo nove stambene jedinice, ali u većem broju, tako da bismo mogli na istom mestu da rešavamo probleme još mnogih naših sugrađana koji nemaju krov nad glavom tako da će buduća zgrada imati od 60 do 70 stanova na tom mestu - rekao je Topličević. On je kazao da će se ovaj projekat realizovati uz finansijsku pomoć Ministarstva za Kosovo i Metohiju, a da se početak izgradnje stanova može očekivati u septembru. Topličević je istakao da je krajni rok za podnošenje potpune dokumentacije za ostvarivanje stanarskog prava 1. jul.
- Opština je u obavezi da nakon prikupljanja dokumentacije u roku od 15 dana odgovori pojedinačno koje su naše, a koje su obaveze stanara koji su stanovali u stanovima zgrade Sindikat - istakao je Topličević. Predstavnik stanara urušene zgrade Tomislav Vučković izjavio je da pravo na buduće stanove moraju imati svi stanari zgrade Sindikat, uključujući i one koji su u njoj živeli 35 godina, a koji nisu otkupili stanove.
U severnom delu Kosovske Mitrovice 4. marta zgrada Sindikata se urušila i tom prilikom tri osobe su zadobile povrede, a žrtava nije bilo. Stanari zgrade više puta su upozoravali gradske vlasti da zgrada može da se uruši.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar