“Stanovi za izbeglice biće izgrađeni u Veterniku”

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će stanovi za izbegla i prognana lica u Veterniku.

Vučević je povodom 20. juna, Međunarodnog dana izgbeglica, rekao novinarima da već osam godina Grad Novi Sad nije povukao sredstva za izgradnju stanova za izbeglice koje je obezbedio Komesarijat za izbeglice.

"Oni koji ništa nisu učinili da se realizuje projekat izgradnje stanova za izbeglice, iako je Komesarijat obezbedio sredstva još pre osam godina, sada kritikuju planiranu izgradnju stanova u Veterniku, kao što kritikuju sve drugo što se radi, jer bi izgleda oni bili najsrećniji da se ništa ne radi i da Srbija ne ide napred. E i njima i svima drugima poručujemo da ćemo istrajati na tom projektu i da će stanovi biti sagrađeni", rekao je Vučević.

On je dodao da mu nije jasno da u Veterniku - naselju koje je primilo najveći broj izbeglica, ima onih koji se protive izgradnji stanova za izbegla i prognana lica.

"Ponavljam, stanove u Veterniku ćemo izgraditi, kao što ćemo u tom naselju izgraditi i park i sve ono što je neophodno za kvalitetan život naših sugrađana, a što trenutno nedostaje", naglasio je Vučević.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar