Stanovi u Univerzitetskom selu u prodaji od marta

Prodaja stanova u Univerzitetskom selu, koji se grade za potrebe "Univerzijade 2009" koja će biti održana u Beogradu, počeće u drugoj polovini marta. Cena kvadrata biće poznata za mesec dana i delom će zavisiti od cena nekretnina na tržištu. Budući vlasnici 1.858 stanova u Bloku 67 moći će da se usele u nove domove u oktobru 2009. godine.

Interesovanje kupaca, kako kaže Zoran Komar, rukovodilac prodaje firme "Blok 67 Associates", nije malo, a potražnju tek očekuju. Inače, ova firma nastala je kao "joint venture" između akcionara Delta Real Estate i Hypo Alpe Adria Group i nosilac je celog projekta.

­ Do kraja februara biće formirana cena kvadrata, a rezervacija i prodaja počinju u martu. Na gradilištu će biti prodajni paviljon gde će potencijalni kupci moći da dobiju sve informacije o stanovima, uslovima plaćanja. Stan, uzorak, takođe moći će da se vidi u okviru paviljona da bi se sugrađani uverili u kvalitet gradnje. Veličina najmanjeg stana biće 31, a najvećeg 118 m2 ­ objasnio je Komar.

Prema njegovim rečima, ko planira da postane vlasnik stana u Univerzitetskom selu mora prvo da plati rezervaciju.

­ U startu će se plaćati određen paušalni iznos, recimo nekoliko hiljada evra. Rezervacija će važiti dok se ne završe sve formalnosti vezane za uslove plaćanja. Rok će biti različit u zavisnosti od toga da li se stan plaća gotovinom ili se kupuje na kredit ­ naglasio je Komar.

Stanovi koji se sada grade punom parom biće dostupni svima. Banka Hypo Alpe-Adria, kaže Komar, ponudiće građanima povoljne kredite. Za kupovinu važiće pravilo "ko pre stanu ­ njegov stan".

­ Zasad je poznato da će kupci, koji kvadrate plate gotovinom, imati izvestan popust. Međutim, detalji o kreditima, javnosti će biti dostupni početkom marta ­ najavio je Komar.

Prvi stanovnici Univerzitetskog sela biće sportisti koji će boraviti u prestonici za vreme Letnje univerzijade 2009. godine. Posle završetka najveće sportske manifestacije, lokacija koju okružuju ulice Jurija Gagarina, Agostina Neta i Đorđa Stanojevića dobiće izgled pravog naselja.

­ Stambeni objekti biće potpuno opremljeni kada se isele učesnici Univerzijade. Tada ćemo ponovo hoblovati i lakirati parkete i obaviti još neke dodatne radove. Za oktobar i novembar planiramo useljavanje kupaca ­ kazao je Komar.

Đorđe Bobić, glavni gradski arhitekta, podseća da će budućim vlasnicima u Bloku 67 biti dostupni sadržaji koji će im olakšati život.

­ Kompleks će biti opremljen kao i svaka gradska četvrt. Osim stambenih zgrada i poslovnih objekata, planom je predviđena izgradnja škole, zdravstvene stanice, vrtića, doma za stare. Sve će biti podignuto do početka najvećeg sportskog događaja u toku kojeg će ovi objekti biti na raspolaganju sportistima. Po završetku Univerzijade stanovi se vraćaju investitoru, odnosno budućim vlasnicima. Opremanje pojedinih objekata biće nastavljeno i u 2010. godini ­ naglasio je Bobić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar