Stanovi od 7.000 € po kvadratu prvi otišli

Iako kvadrat stambenog prostora u Zagrebu u proseku košta 1.600 evra, analitičari tržišta nekretnina saglasni su u oceni da će se visokokvalitetna nekretnina u užem centru grada bez problema prodati i po ceni višoj od 4.000 evra.

Kupci nešto dubljeg džepa još uvek mogu da pazare stanove u dva najluksuznija zagrebačka stambena centra - Cvetnom i Ban Centru.

Kako piše Tportal, u Ban Centru, zgradi pored Trga bana Jelačića, prodato je 36 stanova i to po prosečnoj ceni od 4.500 evra za metar kvadratni. Za neprodane stanove, koji su i malo manje atraktivni od prodatih, sada se traži oko 3.700 evra po kvadratu.

U Ban Centru ukupno je 66 stanova na pet spratova. Po kvadraturi se kreću od skromnih 39 do raskošnih 350 metara, dok je na šestom i sedmom spratu po pet dvoetažnih stanova. Dva najluksuznija stana, “teška” po 18.500.000 kuna, prodata su vrlo brzo nakon završetka gradnje i to po paprenoj ceni od 7.020 evra po kvadratu.

“Prodaja u Banu ide u poslednje vreme. Prodavac se urazumio što se cena tiče, a nakon što su se razrešili problemi s akcionarima, a prodaju preuzela Zagrebačka banka, posao ide bolje”, kaže sagovornik dobro upoznat sa problematikom.

Ban Centar zajednički su gradili Institut IGH i splitski Konstruktor. Međutim, obe su kompanije zapale u probleme pa su centar preuzeli Stipić Grupa i Zagrebačka banka. Projekat je predstavljan kao sam vrh luksuzne građevinske ponude, a još pre dve godine tražena cena za prosečan stan prelazila je 5.000 evra po metru kvadratnom.

I dok iz Ban Centra informacija o bogatim stanarima nema, u Cvetnom cure na sve strane, ali teško je saznati kolika je prosečna cena kvadrata - navodno, prosečan kvadrat košta oko 6.000 evra, piše portal.

Ako je verovati zvaničnoj stranici centra, u njemu je slobodno još 17 od ukupno 56 stanova. Najskuplji stan, vredan 25 miliona kuna navodno je kupio široj javnosti nepoznati preduzetnik Ratko Tudorić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar