Stanovi gotovi, čeka se uredba

Direktorka Republičke agencije za stanovanje Maja Lakićević posetila je 8.aprila 24 stambene jedinice na Obrežu koje se grade za potrebe socijalnog stanovanja, a čiju su izgradnju zajedničkim snagama finansirale Vlada Srbije i lokalna samouprava. Razlog posete je inspekcijski nadzor od strane Ministarstva građevinasrtva i urbanizma. Predstavnici Republičke agencije za stanovanje i Ministarstva građevinarstva i urbanizma bili su prezadovoljni sa onim što su videli, da su objekti završeni na vreme i u skladu sa svim potpisanim ugovorima.

Direktor Gradske stambene agencije Milan Draškić rekao je da je u toku postavljanje parketa a da će se potom sačekati donošenje uredbe Vlade Srbije koja će definisati način raspodele socijalnih stanova.

- Povod dolaska je privođenje kraju projekta izgradnje 24 stambene jedinice na Obrežu. Sada se izvode poslednji radovi na postavljanju parketa ali to je iz razloga što smo čekali povoljne vremenske prilike. Gradska stambena agencija očekuje da se od strane nove Vlade Srbije usvoji uredba o korisnicima koja će predstavljati pravni okvir da nakon toga realizujemo dodeljivanje ovih stanova. Nakon usvajanja uredbe donećemo Pravilnik o davanju u zakup stambenih jedinica. Nakon toga gradonačelnik će oformiti komisiju koja će sprovesti konkurs, rekao je Draškić.

Direktorka Republičke stambene agencije Maja Lakićević pohvalila je rad Gradske stambene agencije u Čačku, ističući da su do sada uspešno realizovali sve programe iako imaju samo četiri zaposlena radnika. Ona je najavila da će nakon formiranja nove Vlade Srbije početi gradnja 1.700 stambenih jedinica širom Srbije, a u projekat će biti uključen i Čačak.

- Sada je bitno da se izvrši pravična i pravilna raspodela ovih objekata. Republička agencija za stanovanje je pripremila uredbu i dostavila je vladi ali zbog izbora sve je još uvek u proceduri. Ovo je bio važan projekat jer mi želimo da osnažimo lokalne stambene agencije da se dokažu u praktičnoj primeni, izgradnji i rešavanju stambenih potreba socijalno ugroženog stanovništva. Očekuje nas projekat izgradnje 1.700 stanova. Čačak će biti uključen u ovaj projekat gde će se graditi 100 stanova, rekla je Maja Lakićević.

Socijalni stanovi na Obrežu moći će da budu ponuđeni i kvalitetnim kadrovima, doktorima inženjerima, odnosno svim ljudima koji ne mogu na tržištu da zakupe stanove ali nisu u sistemu socijalne potrebe.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar