Stan skuplji i lakše se proda

U stambenim zgradama u kojima su hodnici čisti, zidovi okrečeni, a u liftovima svira muzika, stanovi će se prodati brže, a kvadrat može čak da bude i malo skuplji. Ipak, zaposleni u agencijama za nekretnine širom grada tvrde da cena u ovim dobro održavanim objektima nikako ne može da bude viša 200-300 evra.

To je prevelika cena koju bi neko dao samo za uređene hodnike - kaže Nedeljko Malinović iz agencije za prodaju nekretnina "Legat". - Stan zaista može da bude malo skuplji, ali ne toliko. To bi značilo da za stan od 70 kvadrata morate da platite 21.000 evra više, nego za neki te površine na drugoj lokaciji, ili u zgradi do te.

Malinović navodi da stan u uređenom objektu može pre da se proda, jer ljudi zaista žele da daju malo više novca ako se hodnici redovno čiste, fasada je renovirana, a liftovi u soliteru novi.

- Stan u soliteru može da bude savršen, ali džaba ako morate da "preživite" ulazak u njega i prolaz kroz mračne i prljave hodnike - iskren je Malinović.

- Kupci zato sve gledaju i obavezno se raspituju da li kućni savet zgrade funkcioniše, kako se stanari slažu oko radova koje bi trebalo uraditi.

I u "Profitimu" se slažu da su u bolje održavanim zgradama stanovi skuplji, ali ne toliko. Navode i da sređenost stambenog objekta najviše utiče na to da se stanovi u njima brže rasprodaju.

BAŠTA , BIBLIOTEKA I BIOSKOP

Osim zgrade u Bulevaru despota Stefana 68b, koja ima biblioteku i bioskop, još neke komšijskom saradnjom "dižu" sebi cenu. Tako su kvadrati skuplji u soliteru u Jurija Gagarina 173, koji ima prelepu baštu, ali i zgrada u istoj ulici na broju 275, sa tablom koja pokazuje datum, temperaturu i vreme.

Na ceni su stanovi u Bulevaru kralja Aleksandra 420 gde se vrata otvaraju na karticu, ali i soliteri "Šest kaplara" u Bloku 21.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar