Stan s energetskim pasošem

Pre nekoliko dana zrenjaninsko preduzeće „Bio - elektrik”, kao investitor, započelo je izgradnju novog stambeno – poslovnog kompleksa, u Ulici Toše Jovanovića 28. Direktor „Bio - elektrika” Dragan Božjak objašnjava da će se graditi zgrada sa osam stanova i nekoliko lokala.

- Kao i sve zgrade koje smo dosad gradili, i ovaj objekat će biti u A klasi materijala, sa energetskim pasošem. U pitanju su luksuzniji stanovi nešto veće kvadrature. I ovog puta radimo sa proverenim timom, beogradskim arhitektom Aleksandrom Tomićem, dok nam nadzor radi Svetozar Bijelić. Grube radove izvodi zrenjaninski „Mont” - ističe Božjak i dodaje da je rok za završetak zgrade 8. jul 2017. godine.

Preduzeće „Bio - elektrik” vlasnik je prvog energetskog pasoša odobrenog od inženjera projektne prodaje i tehničke podrške „Ceresit” tima kompanije „Henkel Srbija” za objekat već izveden u Zrenjaninu. Energetski pasoš, odnosno elaborat sadrži podatke o energetskom razredu zgrade i ukazuje na finalnu godišnju potrošnju toplotne energije. Talav dokument značajno utiče na poboljšanje tržišta nekretnina i kvaliteta gradnje, a samim tim utiče i na cenu po kojoj će se nekretnine prodavati.

Inače, izgradnja stambenih objekata, posle duže pauze, odvija se sada na nekoliko lokacija u Zrenjaninu, a dobri poznavaoci prilika kažu da je ovaj posao u skladu sa potrebama i zahtevima tržišta. Osim „Bio -elektrika”, i zrenjaninsko preduzeće „Maksimović gradnja” gradi stambeno - poslovni kompleks u Ulici Jug Bogdana 4, sa dva objekta u kojima će biti 38 stanova, površine od 35 do 100 kvadratnih metara. Jedan objekat, čija je izgradnja u toku, imaće u prizemlju i poslovni prostor, dok je drugi namenjen isključivo za stanovanje. Završetak prve faze, odnosno zgrade čija je izgradnja u toku, planiran je za kraj aprila iduće godine.

Ponovna izgradnja stanova svakako je dobra vest za Zrenjanince, s obzirom na to da je promet nekretnina u gradu na Begeju pre tri godine bio na istorijskom minimumu. Prodaja stanova i kuća bila je drastično slabija u odnosu na isti period ranijih godina. Situacija po tom pitanju je bila bolja čak i u vreme NATO bombardovanja, ali, vlasnici agencija za nekretnine ističu da je situacija počela da se popravlja.

- Ljudi su verovatno očekivali da će cene nekretnina još padati, a kada su videli da se to neće dogoditi, onda su odlučili da trguju. Zanimljivo je da najviše kupaca nekretnine plaća kešom, kao i da se puno više kupuju stanovi nego kuće – rečeno je u jednoj ovdašnjoj agenciji za nekretnine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar