ŠTA ZNAČI LUKSUZAN STAN U BEOGRADU: Ako zaboravite da zatvorite prozor, zgrada AUTOMATSKI to radi umesto vas

Iako prosečna cena kvadrata u elitnim zonama iznosi i do 3.500 evra, ovi stanovi se prodaju u rekordnom roku.

Bogati ljudi u našoj zemlji rado ulažu novac u nekretnine. Luksuzni stanova na dobrim lokacijama se prvi prodaju iako im je cena i do tri puta veća od standarnih. Njihovi kupci su uglavnom estradne zvezde, sportisti, direktori kompanija, lekari i vlasnici velikih firmi.

Prema rečima agenata za nekretnine, najpoželjnije lokacije su u samom centu Beograda. Najskuplji stanovi su na Starom gradu na potezu od Narodnog pozorišta do Kalemegdana, na Vračaru, posebno oko Hrama, kao i deo Dedinja oko Belog dvora. Na ceni je i elitni deo Senjaka, kao i novosagrađeni Blok A na Novom Beogradu pored "Delta citija".

Kupcima ovakvih stanova nije dovoljna samo prestižna lokacija, već je bitno i da oni budu funkcionalni i odlično i kvalitetno opremljeni. Traže se zgrade male spratnosti sa lepim terasama i bar dve garaže. Pored svega ovoga, potencijalni vlasnici se pre useljenja obavezno raspituju i ko će im biti buduće komšije.

Poseban prestiž imaju stanovi u takozvanim pametnim zgradama. U njima sve može da se programira i podesi. Jednostavnom pritiskom na dugme kontrolišu se rasveta, roletne, grejanje i hlađenje. Takođe, svakodnevno se dobijaju izveštaji o potrošnji električne energije, energiji grejanja i vode.

Jedna ovakva zgrada izgrađena je na uglu Vojislava Ilića i Stanislava Sremčevića. Njeni stanari će pomoću telefona moći da upravljaju gotovo svim uređajima u stanu. Posebna zanimljivost u vezi sa ovom građevinom jeste to što na svom krovu ima i meteorološku stanicu. Ona meri brzinu vetra i ukoliko je veća od 15 metara u sekundi, a vlasnik je je zaboravio da zatvori prozore to će uraditi umesto njega. Stanari ove zgrade uz doplatu će moći i da koriste bazen, usluge velnesa, pranja veša i održavanja stana.

Iako je cena od 3.5000 evra i više nego paprena, ona je zapravo povoljnija u odnosu na prethodne godine. Kvadrat u prestižnim četvrtima nekada je prelazio i 4.000 evra!

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar