Šta morate znati kada renovirate kuhinju?

Renoviranje doma često teče neplanski i na kraju shvatimo da nismo zadovoljni rezultatom. Da se to ne bi desilo, važno je uspostaviti prioritete. Stručnjaci kažu da na ove stavke treba da obratite pažnju prilikom renoviranja kuhinje.

* Nije svejedno da li kuvate svakog dana, povremeno ili u specijalnim prilikama kad vam dođu gosti. Ljudi koji se pretežno hrane napolju ne bi trebalo da ulažu u ogromne frižidere. I obrnuto, oni koji stalno kuvaju, treba da razmisle o velikoj radnoj površini kako bi lakše radili, pogotovo ako imaju pomoć u kuhinji. Analizirajte koliko vremena vam "ode" na određene aktivnosti, pa ako 80 odsto stvari obavite na šporetu, dok rernu koristite ređe, jasno je gde treba da uložite više novca.

* Da li ćete dati prednost estetici ili funkcionalnosti, zavisi od vaših potreba, navika, ali i karaktera. Pa tako, neko će izabrati viseće delove od lošijeg materijala, a biće mu važno da ima jak i kvalitetan šporet. Oni koji uživaju u kuvanju neće žaliti novac za duplu sudoperu iako ona nije najbolji izbor kad je reč o estetici. Razmislite šta vam je važnije.

* Svako renoviranje uključuje nepredviđene stvari i zato će vaš najbolji prijatelj u ovom periodu biti strpljenje. Isplatiće se, jer ćete na kraju biti zadovoljni, pa izbegnite zamke poput one da materijal koji ste želeli nije trenutno dostupan. Bolje da sačekate nego da uzmete prvo što vam dođe pod ruku, pa da se posle kajete.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar