Srbija dobila prve diplomirane agente za nekretnine

Na svečanom prijemu, u četvrtak 12. Februara 2015. godine, u Klubu Narodnih poslanika u Beogradu, ukupno 483 licencirana agenta za nekretnine, koji su, do sada, položili stručni ispit iz ove oblasti, je dobilo svoje diplome.

Ovo je prva generacija licenciranih agenata za nekretnine u Srbiji koji će, prema novom zakonu o posredovanju u prometu nepokretnosti, imati pravo i potrebne kvalifikacije da se bave ovim poslom. Diplome je uručio predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, ujedno, i predsednik ispitne komisije za polaganje ispita Željko Stojanović.

Prema rečima agenata koji su dobili diplome, ispit je bio veoma ozbiljan i odnosio se na četiri stručne oblasti, a težinu ispita potvrđuje i činjenica da se u prvom ispitnom roku prijavilo nešto više od 700 kandidata, a da je 2/3 prijavljenih položilo.

Podsećamo, da će od 8. maja, samo oni agenti i agencije koje ispunjavaju zakonom propisane uslove, od kojih je jedan i položen stručni ispit, moći da se bave posredovanjem u prometu nepokretnosti na tržištu Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar