Solidarni stanovi u Novom Sadu kasne zbog greške

Radovi na izgradnji višespratnice sa 35 socijalnih stanova u Kisačkoj 55, počeće u avgustu, sa mesece dana zakašnjenja, zbog greške u konkursnoj dokumentaciji.

To je uticalo i na produženje roka za podnošenje ponuda javne nabavke, pa će njihovo otvaranje biti naredne nedelje. Inače, grad je obezbedio lokaciju za gradnju i omogućio besplatno komunalno opremanje.

Objašnjavajući zbog čega radovi nisu počeli početkom jula, kako je prvobitno bilo najavljeno, direktor gradske Stambene agencije Ratko Rogan kaže da se ispostavilo da u konkursnoj dokumentaciji ima sitnih grešaka, zbog čega je čitav posao mogao da se odloži, dok se to ne ispravi.

- Bilo je nejasnoća i u vezi sa bankarskim garancijama - objašnjava dalje Rogan.

Na menicama su bile navedena Stambena agencija i partner u poslu JP "Poslovni prostor", a banke ne dozvoljavaju da menica glasi na dva pravna lica, pa je odlučeno da to bude Stambena agencija. Sve to je uticalo da, umesto prošlog petka, otvaranje ponuda bude naredne nedelje.

Kada se i taj deo posla završi, biće izabran izvođač radova, a po rečima našeg sagovornika, moraće da se sačeka zakonski rok od mesec dana predviđen za eventualne žalbe. Za dobijanje ovog posla su zainteresovane veće građevinske firme.

U zgradi socijalnog stanovanja, prvoj takve vrste u gradu posle desetogodišnje pauze, izgradiće se 35 stanova, površine od 30 do 70 kvadrata, po strukturi jednosobnih, dvosobnih i trosobnih. Suinvestitor je JP "Poslovni prostor", tako da će u prizemlju biti izgrađena i tri lokala. U prizemlju će se nalaziti i tri stana za osobe sa invaliditetom, koji će, kao i ulaz u zgradu biti prilagođeni njhovim potrebama.

Izgradnja solidarnih stanova predviđena je na još jednoj lokaciji u gradu, u ulici Momčila Tapavice bb u Novom naselju. Planirano je da ta zgrada bude površine oko 10.000 kvadrata. Planom detaljne regulacije, predviđeno je da ima prizemlje i tri sprata, ali u Stambenoj agenciji napominju da su tražili dozvolu da se objakat "proširi" za još jedan sprat.

Za jedan od 35 solidarnih stanova moći će da konkurišu višečlane porodice i socijalno najugroženiji Novosađani. U anketi Stambene agencije učestvovalo je nekoliko stotina zainteresovanih porodica, a o budućim stanarima zgrade u Kisačkoj 55, odlučivaće komisija.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar