Socijalni stanovi u Novom Sadu čekaju Skupštinu grada

Prodaja socijalnih stanova u završenoj zgradi u Kisačkoj 55 još nije počela, jer se čeka na odluku Skupštine grada na osnovu koje će se organizovati konkurs.

U Stambenoj agenciji za 021.rs kažu da je ostao još tehnički prijem zgrade, ali da useljavanja neće biti dok Skupština grada ne formira komisiju i sprovede konkurs kako bi se odabrale porodice koje će imati pravo da kupe neki od 35 stanova površine od 35 do 70 kvadrata po ceni nižoj od tržišne.

Za sada iz lokalne vlasti nema informacija o tome kada će biti doneta odluka o formiranju komisije a, kako je u toku pauza u radu Skupštine do septembra, izvesno je da odluka neće biti tako brzo doneta, pa će završena zgrada sigurno mesecima biti prazna.

U međuvremenu, Stambena agencija Novog Sada, kako su potvrdili za 021.rs, završila je projektovanje objekata za socijalne stanove u Momčila Tapavice. Tamo će se u narednih nekoliko godina graditi više lamela sa skoro 200 stanova.

Trenutno novca za gradnju nema i Grad je do sada opredelio samo novac za arhitektonski plan i dobijanje građevinske dozvole.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar