Socijalni stanovi u Kisačkoj 55 još uvek čekaju vlasnike

Stambeno-poslovna zgrada u Kisačkoj ulici 55, koja je namenjena za socijalno stanovanje, završena je prošle godine, a stanovi u njoj još uvek nisu dobili vlasnike. U njima će, prema najavama, živeti socijalno ugrožene porodice, zbog čega je kreirana radna grupa, koja treba na osnovu Pravilnika o merilima za utvrđivanje reda prvenstva za dodelu stambene podrške, da odredi ko će dobiti stanove.

Lista vlasnika biće utvrđena na osnovu tog Pravilnika, podzakonskog akta Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, koje je donelo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i insfrastrukture. To je za naš list potvrdila Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove napominjući nam da je zgrada završena, te da se trenutno radi na uređenju pristupa.

„Prema informaciji dobijenoj od Stambene agencije Grada Novog Sada, svi komunalni priključci zgradi su urađeni, a nakon tehničkog pregleda i upisa objekta, stanova i poslovnih prostora u javnu svojinu Grada, steći će se uslovi za dalje postupanje”, naveli su u Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove. Iz Uprave nam nisu rekli kada će lista za dodelu biti definisana kao ni to kolika će cena tih stanova biti. Uprkos velikoj zainteresovanosti Novosađana za stanovanje u toj zgradi, još uvek nije poznato ko će imati prednost za dobijanje stanova kao ni to kada bi oni mogli dobiti vlasnike.

Gradiće se i na Novom naselju

Stambena agencija Novog Sada projektovala je zgradu za socijalno stanovanje i na Novom Naselju, pa bi prema informacijama, koje smo iz Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove dobili, zgrada u Ulici Momčila Tapavice bb, trebalo da se gradi tek kada se za nju obezbedi novac u budžetu Grada. Zgrada bi na više od 12.000 kvadrata imala prizemlje, četiri sprata i potkrovlje s ukupno 173 stana. Prema spekulacijama ta zgrada će se graditi nekoliko godina jer će se šest lamela, koliko će zgrada imati, raditi pojedinačno.

U zgradi za socijalno stanovanje koja se sastoji iz suterena, prizemlja, četiri sprata i potkrovlja izgrađeno je ukupno 35 stanova čija je površina od 35 do 70 kvadrata. Završena su tri jednosobna, 12 dvosobnih, tri dvoiposobna i 17 trosobnih stanova. Osim toga, u prizemlju zgrade izgrađeni su prostori s tri lokala za poslovne objekte, kao i garaža u suterenu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar