Samo u Beogradu ima 230.000 nelegalnih objekata

Kako bi sprečili pojedine investitore da iskoriste period od donošenja Zakona o ozakonjenju do početka njegove primene, i preko noći sazidaju dodatne kvadrate, građevinske inspekcije u svim opštinama popisale su sve nelegalno izgrađene objekte.

- Opštinske inspekcije već su popisale objekte koji će biti predmet Zakona o ozakonjenju tako da pokušaji pojedinaca da grade, a da to predstave kao da je građeno ranije neće uspeti - naglasio je gradski menadžer Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, Skupština grada će na sednici koja će biti održana 28. decembra doneti Odluku o spratnosti, posle koje će početi primena Zakona o ozakonjenju u Beogradu.

Kako je istakao Vesić, to je veliki posao jer jer samo u Beogradu ima preko 230.000 zahteva za legalizaciju i još oko 50.000 u opštinama.

Grad će ovaj posao da radi zajedno sa Upravom prihoda, kako bi svi koji legalizuju objekte bili evidentirani i plaćali porez na imovinu. Gradski menadžer naveo je i to da Grad neće dozvoliti ozakonjenje na javnim i zelenim površinama, na saobraćajnicama i drugim prostorima od opšteg interesa.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar