Rusi sve više zainteresovani za nekretnine u Majamiju

Nakon pobede Donalda Trumpa, ruski kupci su proteklih meseci pokazali rastući interes za nekretnine u Miamiju.

majami

Potencijalni kupci nekretnina iz Rusije bili su najbrojniji strani interesenti na službenoj web stranici Saveza Majamija za trgovinu zemljištima u novembru prošle godine. To je prvi put da se Rusija našla na čelu ove liste otkako je Savez počeo analizirati s podatke s weba, od 2013. godine.

Nakon Trumpove pobede na američkim predsedničkim izborima, ruski interes za američke luksuzne nekretnine uzleteo je 35 odsto, kažu podaci Knight Franka. U prethodnim godinama ruski interes za Ameriku bio je drastično smanjen zbog sankcija koje je SAD nametnuo Rusiji.

Trump nije samo poboljšao odnose s ruskim predsednikom Putinom. On je poznat i po nekretninskim poslovima s ruskim milijarderima. U 2004. godini on je kupio Palm Bach Mansion za 41 milion dolara pa ga nakon preuređenja četiri godine kasnije prodao ruskom tajkunu Dmitriju Ribolovljevu za gotovo 100 miliona dolara.

Primer jednog ruskog bogataša koji već uveliko kupuje u Majamiju pruža nam Vladislav Doronin koji je nedavno platio 54 miliona dolara za zemljište u Biscayne Bayu u susedstvu Edgewatera gde planira jedan od velikih projekata na Floridi.

Floridski trgovci nekretninama veruju kako će baš velike kupovine od strane ruskih milijardera podstaći trend u kojem će se kao kupci pojavljivati i “obični” Rusi.

Zasad klikovi na floridskim web stranicama (još) nisu pretočeni u puno konkretnih poslova. Najveći kupci floiridskih nekretnina trenutno su Kanađani. Oko 81 odsto kanadskih kupaca platili su gotovinom nekretnine u Južnoj Floridi u prošloj godini.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar