Renoviranje sa malo mašte i para

Stan možete da ulepšate i ukoliko obnovite stare stvari. Lepo uramljeno ogledalo ili stare porodične fotografije na zidu učiniće čuda za svaki prostor.

Nema čoveka koji ne žudi za novom kućom ili većim stanom, modernim nameštajem ili renoviranim životnim prostorom.

Uz malo novca i mnogo mašte može da se uradi mnogo toga. Ponekada nije potrebno ni da vi sami “izmišljate” već je dovoljno da prokrstarite internetom i pozajmite ili prilagodite svojim potrebama neku od dizajnerskih ideja. Postoje i pravila kojih bi prilikom opremanja trebalo da se pridržavate.

Zavese

Mnogi misle da zavese trebaju da budu bele i godinama kače i peru iste, stare dezene. Zavese niti moraju da budu bele niti treba da budu čipkaste i providne! Pogledajte nove materijale, vesele boje, razigrane dezene. Dovoljno je samo porubiti ih, što besplatno rade u radnjama gde se prodaju. Vesele zavese osvežiće sobu uz minimalno ulaganja.

Fotelja

Nov nameštaj nije uvek bolji. Stare fotelje su često neuporedivo kvalitetnije. Tapaciraje staru fotelju, a uz sunđer može da dobije i nov, moderan oblik. Uz novo jastuče biće kao nameštaj kupljen u salonu!

Tabla

Table za pisanje su novi trend, a mogu da budu crne ili zelene. Ne samo što su korisne za pisanje poruka, već su i veoma zanimljiv detalj. Može se nabaviti jedna, a može i nekoliko manjih tabli različitih oblika.

Fotografije

Stare ili nove - uramljene fotografije svaki prostor učiniće drugačijim i boljim. Uramljivanje nije skupo - košta od 200 dinara, za koliko može da se nađe i nov ram. Važno je samo da ramovi budu usklađeni, a fotografije grupisane i što bliže jedna drugoj.

Štekeri i utikači

Verovali ili ne - otrcani utikači mnogo čine da kompletna soba deluje staro. Utikači se lako menjaju, ima ih u raznim bojama i neuporedivo su jednostavnija dekoracija od krečenja.

Šaren ćilim

Nikada nije na odmet uneti još neku boju u stan. Nema mesta? Stavite ćilim preko tepiha! Ili na zid. Ćilim mora da bude zanimljiv, star, nasleđen, šaren.

Ogledala

Mali prostor - velika ogledala. Od kada su izmišljena ogledala su donela samo dobro u domove. Ne postoji prostor koji ogledalo neće osvežiti. Naravno, radi se isključivo o ogledalima sa lepim ramovima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar