“Qatari Diar” uskoro počinje izgradnju kompleksa na Plavim horizontima

"Qatari Diar" će vrlo brzo krenuti u stvarnu realizaciju projekta izgradnje luksuzno-stambenog rizorta na Plavim horizontima, najavio je izvršni direktor kompanije Greg Bankhurst. On je kazao da su uspešno završili postupak eksproprijacije, te da više nema prepreka izgradnji kompleksa vrednog više od 250 mil EUR.

- Mi radimo puno sa Vladom i vrlo brzo ćemo krenuti u stvarnu realizaciju projekta. Bilo je bitno spajanje preko 120 parcela u jedan kompleks, što je bio veliki izazov. Uz pomoć ministara Radoja Žugića i Branimira Gvozdenovića napravili smo plan za svaku individualnu parcelu, plus još neke parcele koje smo dobili eksproprijacijom - rekao je Bankhurst.

Prema njegovim rečima, proces eksproprijacije tokom kojeg su se suočili sa brojnim izazovima je trajao duže nego što su predviđali, ali su na kraju došli do konačnog rešenja i izmirenja sa vlasnicima.

"Qatari Diar" će u Plavim horizontima graditi hotel sa pet zvezdica i više ekskluzivnih vila. Projekat je trebalo da bude završen 2014. godine, ali je u više navrata obustavljan zbog imovinskopravnih problema i neodgovarajućih planskih dokumenata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar