Preliminarni rezultati početkom aprila

Preliminarni rezultati Konkursa za prodaju 1.000 socijalno neprofitnih stanova, čiju izgradnju finansira Grad Beograd, biće poznati početkom aprila. Za kupovinu stanova iz ovog programa zainteresovano je 7.300 ljudi koji su do 26. decembra prošle godine predali dokumentaciju.

Ovih 1.000 stanova biće izgrađeni u Vojvođanskoj ulici (blokovi 61 i 63) i u naselju Dr Ivan Ribar u Novom Beogradu, i prodavaće se po proizvodnim cenama. Rok otplate je 20 godina, uz učešće od 20 odsto i godišnjom kamatom od 0,5 procenata, kako piše Blic.
- Preliminarna lista biće poznata početkom aprila. Komisija je pregledala većinu zahteva, ali je ostalo još oko 1.000. Međutim, oko 60 odsto predatih zahteva nema potpunu dokumentaciju - kazala je pomoćnik v.d. gradonačelnika Gorica Mojović.
S obzirom na ovaj problem, konkurenti koji nisu podneli sve potrebne parire biće pozvani da u određenom roku dopune dokumentaciju. Po sačinjavanju preliminarne liste određuje se i rok za prigovore, posle koga će Stambena komisija sačiniti konačnu listu. Ona će biti objavljena najverovatnije početkom leta.
Koliko je bilo interesovanje za prodaju 1.000 neprofitnih stanova svedoči i podatak da su u Gradskoj upravi, naročito poslednjih dana Konkursa, primali i po četiri prijave u minutu.
Pravo učešća na Konkursu imali su zaposleni u obrazovanju i naučno-istraživačkoj delatnosti, zdravstvu i socijalnoj zaštiti, pravosuđu, Policijskoj upravi za grad Beograd, gradskoj i opštinskim upravama, javnim preduzećima iz komunalno-stambene oblasti i drugim javnim preduzećima, ustanovama, javnim i službama i organizacijama čiji je osnivač Grad i gradska opština.

Već useljeni stanovi
U novembru prošle godine useljena su poslednja 34 stana u Ulici Olge Alkalaj, čime je završen projekat izgradnje prvih 1.100 neprofitnih gradskih stanova. Ranije su useljeni stanovi u objektima na Čukaričkoj padini, Retenziji, u Vojvođanskoj ulici, Bloku 29 i u Ulici dr Ivana Ribara.
Ovaj Konkurs raspisan je 15. avgusta 2003. godine, a na njemu je ukupno bilo 5.885 učesnika. Mnogi od njih su se prijvili i na konkurs koji je upravo u toku, uvereni da su u međuvremenu sakupili dovoljno bodova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar