Poslovno-komercijalne kule biće obeležje Beograda

Poslovne kule sigurno će kroz nekoliko godina biti obeležje Beograda, a jedna od građevinsko-arhitektonskih atrakcija biće i objekat u novobeogradskom Bloku 65. Kula od 33 sprata, površine oko 33.316 m2, biće sagrađena u sastavu naselja West 65. Činiće je poslovni prostor, komercijalni deo sa kancelarijama, hotel i poslovni apartmani. Uz kulu biće izgrađen tržni centar i velika podzemna garaža.

Kako saznajemo u firmi Farley, koja je investitor, tržni centar će imati tri sprata, površine 20.645m2. Ispod tržnog centra i kule projektovana je dvospratna podrumska garaža, bruto površine 17.408m2, sa 580 parking mesta i pratećim tehničkim prostorijama.

Investitor je dobio građevinsku dozvolu, planiraju da izgradnju počnu u poslednjem kvartalu 2017, a namera je da u roku od tri godine završe sve radove.

Projektom stambeno-komercijalnog kompleksa u Bloku 65 u Novom Beogradu planirana je izgradnja više od 150.000 kvadrata stambenog, komercijalnog i poslovnog prostora. Do sada je završeno 5 stambenih lamela, a u narednih godinu dana biće gotovi radovi na preostalih šest.

Za arhitekturu kompleksa bio je zadužen poznati londonski studio Fletcher Priest.

Bliznakinja na Ušču

Kompanija MPC Properties počeće sledeće godine izgradnju kule bliznakinje nekadašnjeg Centralnog komiteta u novobeogradskom Bloku 16. Objekat će biti visok 103,9 metara i imaće 22 sprata, što je tri manje od postojećeg poslovnog zdanja, ali će visinski parirati susednoj zgradi.
Nova zgrada biće izgrađena uz Bulevar Nikole Tesle, a na 28.000 m2 biće smešteni poslovni prostor i restoran. Planirana je i izgradnja velike podzemne garaže na dva nivoa, sa 750 parking mesta.

Idejno rešenje nove kule na Ušću izradio je arhitektonski studio Chapman Taylor.

Beograd na vodi

Izgradnja Kule Beograd, koja će biti najviša zgrada na Balkanu, počela je u aprilu ove godine. Kula Beograd prostiraće se na 50.000 m2, imaće oko 40 spratova i biće visoka preko 160m. Osim hotelskih sadržaja, objekat će imati i rezidencijalne jedinice, a posebnu atrakciju predstavljaće najviši gradski vidikovac, koji će pružati panoramski pogled na prestonicu.

Ovaj multifunkcionalni kompleks će u svom sastavu imati ukupno 222 stambene jedinice, dok će luksuzni hotel St. Regis zauzimati 9 spratova i imaće 125 soba i apartmana. U sklopu hotela biće i restoran na vrhu zgrade, St. Regis bar, spa centar, bazen i sala za sastanke. Vlasnicima stanova, kao i gostima hotela, biće na raspolaganju podzemni parking na dve etaže.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar