“Položilo” 483 agenta za nekretnine

Stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti, koji je prvi put uveden prošle godine, do sada je položilo 483 kandidata.

Time su kandidati stekli uslov da se i ubuduće bave ovim poslom, rekao je predsednik ispitne komisije Željko Stojanović.

Ove nedelje će biti raspisan i drugi ispitni rok, gde se očekuje prijavljivanje više stotina kadidata, najavio je Stojanović, koji je i načelnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

"Sa ispitima u drugom ispitnom roku počećemo 9. februara i ako je suditi po dasadašnjoj praksi polaganja, očekujemo dobre rezultate, jer kandidati dolaze pripremljeni i sa solidnim znanjem", rekao je Stojanović.

Govoreći o obrazovnoj strukturi zainteresovanih za polaganje stručnog ispita, Stojanović je naveo da su to uglavnom ljudi sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom, dok je trećina njih sa diplomom fakulteta ili više škole.

On je dodao i da će Registar posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti biti izrađen do početka maja, kada je zakonski rok za to i istaknut na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

"Registar će biti od velike pomoći građanima, jer će zahvaljujući njemu imati uvid u to koji posrednici imaju licencu i samim tim legalno posluju“, kazao je Stojanović.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar