Početak izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na mestu američke ambasade do kraja avgusta

Nakon više od 60 godina otkako je izgrađeno, staro zdanje i plac američke ambasade u centru Beograda dobili su nove vlasnike – dve izraelske firme. Investitori su već srušili polovinu od 17.000 kvadrata smeštenih u pet zgrada, a početak gradnje stambeno-poslovnog kompleksa najavljuju za kraj avgusta. Uposliće, kažu, domaće građevinske firme i koristiti materijal proizveden u Srbiji.

- Rušenje vršimo sa mašinama, makazama. Nema velike buke, građani su zaštićeni - kaže direktor Elita-cop Vese Romić.

Kupac zgrade i placa od oko 60 ari izabrao je domaću firmu da izgradi 260 stanova, 500 parking mesta i više od 5.000 kvadratnih metara poslovnog prostora. Na gradilištu će biti uposleno 250 radnika.

- Koristićemo domaće materijale i akcenat će biti na tome da se pomogne domaća privreda. Projekat je u fazi završetka, sledi dobijanje građevinske dozvola i počinju zemljani radovi i zidanje -- ističe građevinska inženjerka Energogrupe Dragana Glavardanov, podsećajući da se radi o jednom od najlepših bulevara u prestonici.

Izraelski investitor je arhitektonsko rešenje poverio srpskim i izraelskim stručnjacima koji će, čuvajući prepoznatljivu fasadu bivše američke ambasade, ali s modernim rešenjima u enterijeru, omogućiti novi stil života u strogom centru prestonice.

- Vlasnički odnosi su 100% čisti, pošto smo mi, privatni investitori i prodavac kompleksa sklopili ugovor. Budući kupci mogu biti uvereni da su svi papiri, sve dozvole i ugovori tu i nikakvih problema oko dokumentacije neće biti - kaže direktor kompanija KMR Yossi Avrahami i Almogim Holdings Miša Marković.

Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi da bude završen do 2019. Investitor kaže da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar