Počelo rušenje nelegalnih objekata na Paliću

Preduzeće "Park Palić" počelo je danas sa rušenjem nelegalnih i nepotrebnih objekata na najatraktivnijoj parceli na Paliću, namenjenoj izgradnji banjsko-zdravstvenih i sportsko-poslovnih objekata.

Kako je saopšteno, Grad Subotica i preduzeće "Park Palić" koji je upravljač turističkog prostora Palić, još u toku letnjih meseci počeli su sa uređivanjem nelegalno sagrađenih objekata na Paliću.

Po nalogu građevinske inspekcije, tada je srušeno nekoliko nelegalnih objekata na Vikend naselju, a danas su nastavljeni radovi na rušenju sa ciljem pripremanja i uređivanja najatraktivnije građevinske parcele na Paliću, površine od oko 86.000 kvadrata, koja je namenjena izgradnji banjsko-zdravstvenih i sportsko-poslovnih objekata.

Parcela se nalazi na severoistočnoj obali jezera, a proteže se od hotela "Prezident" do hotela "Sport".

U toku današnjeg dana krenuće rušenje nepotrebnih objekata koji se nalaze na prostoru kamping odmorišta na Paliću, a nastavak aktivnosti oko uređivanja ove parcele biće realizovan u saradnji sa stručnim službama Grada Subotice.

- Preduzeće "Park Palić" svojim aktivnostima nastoji da ovu parcelu privede nameni i uskladi je sa Planom detaljne regulacije kako bi se pripremila za potencijalne investitore a sve u cilju izgradnje moderne evropske turističke destinacije u skladu sa Master planom Palića - saopšteno je iz ovog preduzeća.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar