Počela izgradnja 20 stanova za izbeglice u Prokuplju

Kod sportske hale Zoran Đinđić u Prokuplju počela je izgradnja zgrade od 20 stanova, za izbegla lica sa teritorije Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja žive na teritoriji prokupačke opštine.

U pitanju je zgrada sa podrumskim prostorijama, prizemljem i tri sprata, ukupne neto stambene površine 843 m2, a vrednost investicije iznosi nešto manje od 412.000 EUR. Novac je obezbeđen kroz donatarska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće lokalne samouprave, izjavio je član Opštinskog veća Prokuplja Vladimir Peši, dodavši da je lokalna samouprava obezbedila zemljište, a u pripremi je i obezbeđenje neophodne infrastrukture.

Ove stanove izbeglice će dobiti u zakup, sa mogućnošću kasnijeg otkupa po povlašćenim cenama.

Regionalni stambeni program se sprovodi uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansira se sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator.

Kamen temeljac za izgradnju stanova postavili su prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar za inostrane poslove Ivica Dačić i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Prokuplje je jedna od devet opština u Srbiji u kojima će biti izgrađeno ukupno 200 stanova iz drugog Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije, čija ukupna vrednost iznosi 13 mil EUR.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar