Počela gradnja projekta Novi Niš – Završeno izlivanje prve ploče za četiri stambena objekta

Na prostoru bivše kasarne Bubanjski heroji, američka kompanija Clean earth capital počela je izgradnju prve faze projekta Novi Niš. Ova faza predviđa izgradnju stambenog bloka.

- Napredujemo svakodnevno. Naš građevinski tim je danas završio izlivanje prve ploče na gradilištu Novog Niša. Vremenski uslovi, menadžment, radnici i materijali su svi funkcionisali zajedno kao jedna celina. Sjajno odrađen posao - obavestili su iz kompanije Clean earth capital.

Ovo je prva faza u projektu Novi Niš i podrazumeva izgradnju četiri stambena objekta (podrum, prizemlje i šest spratova), ukupne bruto građevinske površine 6.690,22 kvadratnih metara.

- Razlog zašto se kasnilo sa prvom fazom projekta Novi Niš je što je ova kompanija pune četiri godine čekala na dobijanje građevinske dozvole - rekao je ranije medijima Filip Bej, direktor kompanije Clean earth capital.

Objekat je projektovan kao moderna stambena celina, koja se sastoji iz 76 stambenih jednica različitih struktura, a u skladu sa zahtevom trenutnog tržišta nekretnina. Objekat će posedovati dva nezavisna stepeništa i dva lifta, a u podrumu su predviđene ostave, tehničke prostorije i podzemna garaža.

Projekat Novi Niš nalazi se na parceli bivše kasarne Bubanjski heroji, ima odobren Urbanistički projekat koji omogućava izgradnju 260.000 m2 izgrađenog prostora u kome dominiraju stambeni delovi. Planirane su i kancelarije, hotel, univerzitet, bolnica i toranj mešovite namene.

- Dovešćemo novi, urbani stil života u Niš i južnu Srbiju koji ovde nije do sada viđen - najavili su u američkoj kompaniji.

Inače, kamen temeljac za ovaj projekat položen je 19. aprila ove godine, a u polaganju je učestvovala i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine u vladi Republike Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Počela gradnja projekta Novi Niš – Završeno izlivanje prve ploče za četiri stambena objekta”

  1. Subotičanin says:

    Suuupeeerrr idemoo Niš 😀

Ostavi komentar