Počela gradnja kuća u Krupnju

U Krupnju je od sredstava prikupljenih donacijama počela gradnja kuća za porodice koje su tokom majskih poplava ostale bez domova.

Gradnja 18 kuća na lokaciji Vašarište u centru Krupnja počela je ove sedmice pripremnim građevinskim radovima i postavljanjem temelja za zidanje objekata. "Zavisno od broja članova domaćinstava, biće urađeno sedam tipskih kuća po 100 kvadrata, pet od 80 i šest kuća od po 60 kvadrata", rekao je danas zamenik predsednika opštine Krupanj Predrag Marjanović.

Preko Programa UN za razvoj (UNDP), 17 kuća finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati a jednu italijanska fondacija. Izvođač je Građevinsko preduzeće "Banković" iz Surdulice, a rok za završetak radova je 60 dana.

"Svi placevi su površine po tri ara i infrastrukturno opremljeni. Porodice će pri useljenju dobiti ključ u ruke, građevinsku i upotrebnu dozvolu, kao i šporet na drva, frižider i veš mašinu", naveo je Marjanović.

I dok se na jednoj strani gradi, na drugom kraju Krupnja se ruši. Sa uništenih kuća vlasnici skidaju ono što se može upotrebiti, jer će ovi objekti biti porušeni. "Kuću koju sam od aprila gradila, sad je rušim. Mnogo je bolno, mnogo. Još je teže sad, nego kad smo je izgubili. Sad si svestan da je gubiš, ali sreća pa ćemo dobiti nešto, koliko toliko, pa ćemo ispočetka kućiti", kaže meštanka Snežana Petrović.

Vest da su radovi na gradnji novih kuća počeli, obradovala je i porodicu Milanović koja pet meseci živi u opštinskom stanu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar