Pirot spreman za izgradnju jeftinih stanova

Predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović rekao je juče (12. maj 2014.) da je opština Pirot jedna od prvih u Srbiji koja se još pre tri godine uključila u projekat izgradnje jeftinih stanova. Bila je određena i lokacija, ali se zbog problema u radu tadašnjeg nadležnog ministarstva ceo projekat zaustavio, rekao je on.

- Još početkom 2011. godine odbornici SO Pirot su doneli odluku o formiranju opštinske stambene agencije koja je trebalo da vodi izgradnju stanova. Pirot je bio u grupi od 12 gradova koji su sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja potpisali sporazum o realizaciji ovog projekta – rekao je Popović.

Dodao je i da se opština obavezala da će u izgradnji stanova učestvovati sa 30 procenata, dok je ostatak trebalo da pokrije država. Određena je i lokacija u naselju „Tanasko Rajić“.

- Bili smo spremni da krenemo u realizaciju. Međutim, omanulo je tadašnje ministarstvo, usledili su parlamentarni izbori nakon kojih je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, kao potpisnik sporazuma, podeljeno na dva ministarstva što je, na kraju, dovelo i do obustave projekta – rekao je Popović.

Po ondašnjem projektu, dodao je, u planu je bila izgradnja 64 stana u Pirotu, u tri lamele.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar