Pad cena nekretnina u Crnoj Gori

Zbog visokih cena, koje su uslovile pad tražnje, značajno je usporila trgovina nekretninama u Crnoj Gori.

Na najatraktivnijim lokacijama na primorju i većim gradovima prodaja gotovo da je stala, pišu podgoričke Vijesti i podsećaju na upozorenja o "pregrejanoj ekonomiji i cenama nekretnina u Crnoj Gori".
Direktor podgoričke agencije Interšar Saša Dedeić objašnjava da se strana tražnja, posebno ruski investitori, umirila, jer ono što u Crnoj Gori košta hiljadu evra u Albaniji se može kupiti za 100 evra.

Vlasnik najveće budvanske agencije Imperija Dragan Nikolić kaže za da je zbog pada tražnje i visokih cena prodaja nekretnina maltene stala. "Očekujem da će se taj trend nastaviti sve dok ne prođu božićni i novogodišnji praznici. Kraj je godine i ljudi verovatno žele da sumiraju rezultate", rekao je Nikolić.

Po njegovim rečima, cena kvadrata u Budvi kreće se od 2.500 do deset hiljada evra, dok je cena kvadrata na primorju u Albaniji između 400 i 800 evra.
Vlasnica najpoznatije barske agencije V&K Svetionik Vera Kirović takođe kaže da je pao promet nekretninama, ali smatra da će se to promeniti usvajanjem zakona o osnovama svojinsko-pravnih odnosa domaćih i stranih fizičkih lica, jer aktuelni zakon ne dozvolja uknjižbu stranim fizičkim licima na zemljište "iako su katastri to radili prethodne dve godine".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Pad cena nekretnina u Crnoj Gori”

  1. Lato says:

    Po njegovim rečima, cena kvadrata u Budvi kreće se od 2.500 do deset hiljada evra, dok je cena kvadrata na primorju u Albaniji između 400 i 800 evra.
    Vlasnica najpoznatije barske agencije V&K Svetionik Vera Kirović takođe kaže da je pao promet nekretninama, ali smatra da će se to promeniti usvajanjem zakona o osnovama svojinsko-pravnih odnosa domaćih i stranih fizičkih lica, jer aktuelni zakon ne dozvolja uknjižbu stranim fizičkim licima na zemljište “iako su katastri to radili prethodne dve godine???

    HAHAHAHAHA!!!

    A ja kao Gradjanin Srbije vec prije Tri god kupio a nikako da se Uknjizim,uvijek neki drugi razlog,cudo a u inostranstvo nakon tri nedelje postao vlasnik,cudo jel Balkan je to.

Ostavi komentar