Ovoliko Čačani duguju za komunalije

Čačak - Građani i privreda Čačka duguju javnim gradskim preduzećima 663 miliona dinara, navodi se u izveštajima gradskih preduzeća koje je prihvatilo Gradsko veće.

To je ukupan dug za utrošenu vodu, iznošnje smeća, zakup i nakanadu korišćenja građevinskog zemljišta i zakup i održavanje grobnih mesta.

Građani i firme najviše duguju "Vodovodu" za utrošenu vodu - 343,6 miliona dinara, od čega 294 firme i preduzeća duguju 145,1 miliona dinara, dok je ostalo dug građana.

Dug javnom preduzeću "Gradac" za zakup i nadokanadu građevinskog zemljišta je 145 miliona dinara, od čega građani duguju 45,4, a privreda 99,9 miliona dianra.

Za iznošenje smeća Javnom preduzeću "Komunalac" dug je 110 miliona dinara, od čega 399 firme i preduzeća duguje 70 miliona dinara, a ostalo je dug 1.032 građana. Javnom preduzeću "Gradsko zelenilo" za zakup i održavanje grobnih mesta 10.863 građana duguje ukupno 64,3 miliona dinara.

U izveštajima javnih gradskih preduzeća o dugovanjima za njihove usluge koji su dostavljeni članovima Gradskog veća i medijima, navode se imena i prezimena svih dužnika, građana i firmi, kao i njihove adrese i brojevi privatnih kućnih telefona.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar