Ovo su cene zakupa poslovnog prostora u Beogradu

Skupština Grada Beograda, izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju zakupnine za poslovni prostor odredila je da zakupci koji obavljaju radiodifuznu delatnost i emituju program od interesa za Beograd, u ekstra zoni, plaćaju cenu od 80 dinara po kvadratnom metru.

U centru grada, poređenja radi, banke će plaćati 813 dinara po kvadratu, zakup lokala za kulturnu delatnost je 589 dinara po kvadratnom metru dok se za učionice plaća 682 dinara po kvadratu.

U članu 2 Odluke se navodi da se zakupnine za zakupce koji obavljaju radiodifuznu delatnost primenjuje "ukoliko postoji pozitivno mišljenje Gradskog veća Grada Beograda".

Radiodifuzni emiteri za koje se proceni da emituju program od interesa za grad plaćaće u prvoj zoni 63 dinara po kvadratnom metru, drugoj 48 dinara, trećoj 37 dinara i četvrtoj 28 dinara po kvadratnom metru.

Dalje se navodi da će se za one emitere koji ne ispunjavaju ovaj uslov primenjivati cena za kancelarije u iznosu od 739 dinara po kvadratnom metru.

Izmenama i dopunama odluke u ektra zoni hoteli će plaćati ubuduće zakup 1.206 dinara po kvadratnom metru, hosteli 1.090 dinara, ugostitelji 1.365 dinara a apoteke i stomatolozi 1.102 dinara po kvadratnom metru.

Niža cena od radiodifuznih emitera određena je samo za vlasnike ateljea i iznosiće 52 dinara po kvadratnom metru.

Kako je navedeno, onim zakupcima koji budu imali istaknutu firmu na ćiriličnom pismu umanjiće se iznos za 5%.

Ekstra zona poslovanja obuhvata stari deo Beograda i na Novom Beogradu blokove 16, 19, 20, 26, 11a i delove blokova 21, 30, 31.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar