Ove godine izgradnja još četiri objekta u okviru Beograda na vodi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je juče gradilište Beograda na vodi i tom prilikom istakao da je u toku izgradnja šest objekata, kao i da će ove godine početi da se gradi još četiri nova objekta.

Siniša Mali je istakao da su prve dve stambene kule praktično završene, kao i da se useljenje očekuje u roku od mesec do mesec i po dana.

– Rok za završetak radova na zgradi „Vista“ je mart sledeće godine, a zgrada pored – „Park view”, trenutno je izgrađena do 11. sprata i biće završena do juna ili jula sledeće godine. Do kraja tekuće godine biće započeta izgradnja još četiri objekta, što potvrđuje činjenicu da je Beograd na vodi najveće gradilište u ovom delu Evrope – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, na gradilištu Beograda na vodi dnevno radi oko 1.500 radnika, što je dokaz da je domaća građevinska industrija pokrenuta ovim projektom. Veliki broj projekata se nadovezuje na Beograd na vodi. Ove godine počinje se sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice, dok je izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42 u toku, dodao je Mali.

Gradonačelnik je naglasio da bi do kraja godine trebalo da bude rešeno i pitanje železničkog saobraćaja, a nakon toga, kada se uklone svi koloseci i ostatak železničke infrastrukture, moći će da započne i druga faza izgradnje Beograda na vodi.

– Zgrada postojeće železničke stanice biće pretvorena u muzej, dok će Savski most biti preseljen na drugu lokaciju. Novi savski most biće ponos Beograđana, a Saobraćajni institut CIP uveliko radi projekat. Do kraja 2019. godine trebalo bi da počne i izgradnja tunela koji će povezivati Savski afmiteatar sa Bulevarom despota Stefana – istakao je Mali.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar