Ovako će izgledati novi kompleks u Porto Montenegru

Kompanija Adriatic Marinas iz Tivta počeće sledeće sedmice izgradnju novog objekta „Regent Hotel Residences“ u nautičkom naselju Porto Montenegro.
porto1-1900x700_c

objekt „Regent Hotel Residences“

Izgradnjom ovog objekta projekat ulazi u sledeću fazu izgradnje kada su rezidencijalno-hotelski i poslovni objekti u pitanju.

Nova zgrada u okviru kompleksa imaće 94 apartmana, koji će biti opremljeni kao hotelske jedinice, kao i niz komercijlnih prostora za razvoj malih biznisa, mahom iz Crne Gore.

Objekat nazvan „Regent Hotel Residences“ gradiće se sa severne strane zgrade luksuznog hotela „Regent“ i zamišljen je kao svojevrsni nastavak tog objekta. To znači da će kupci stanova u novoj zgradi učestvovati u takozvanom hotelskom rental-pool-u hotela „Regent“, pa će se i ti stanovi moći izdavati preko servisa hotela „Regent Porto Montenegro“.

Kada nove hotelske rezidencijalne jedinice u Porto Montenegru postanu operativne, očekuje se da će zaposliti dodatnih 80 ljudi na poslovima pružanja usluga vlasnicima jedinica i gostima hotela, koje su jednake uslugama u hotelu sa 5 zvezdica.

Ovim se nastavlja nova inovativna strategija za izgradnju hotela u Crnoj Gori, koja se bazira na izgradnji rezidencijalnih jedinica koje su ekvivalentne hotelskim, a koje su u vlasništvu trećih lica. Činjenica je da lokalne i međunarodne finansijske institucije odbijaju da daju kredite za izgradnju hotela na primorju zbog njihovih loših finansijskih rezultata, pa ovakav pristup prepoznaju međunarodni investitori kao novu mogućnost za izgradnju hotela. Rezultat ovog pristupa je i hotel „Regent“ – prvi hotel sa 5 zvezdica na Jadranu izgrađen od početka globalne finansijske krize, a koji je doveo do otvaranja niza novih radnih mesta u hotelskoj industriji.

porto2-300x156

Nova zgrada „Regent Hotel Residences“, gradiće se na urbanističkoj parceli UP 1-5 iz Studije lokacije „Arsenal“, građevinske površine od približno 13.000 kvadratnih metara. Kako za „eKapiju“ kažu iz „Porto Montenegra“, izvođač radova na ovoj zgradi biće uskoro odabran, a na njoj će raditi oko 170 radnika iz Crne Gore i regiona.

Ukupna vrednost investicije predviđena je na oko 35 mil EUR, a očekuje se da će zgrada biti završena do leta 2017. godine.

Arhitekte Porto Montenegra, u saradnji sa međunarodno priznatom arhitektonskom kompanijom WATG i lokalnim projektantima, zamislili su novu zgradu kao „savremene, luksuzne apartmane, svaki sa posebno pejzažno oblikovanom terasom, inspirisane stilom italijanske rivijere, u skladu sa crnogorskom primorskom arhitekturom.“

Centralno obeležje novog objekta biće uređeno dvorište za vlasnike hotelskih rezidencijalnih jedinica sa palmama i drugim biljkama, kafe-barom, te čak tri bazena od kojih će jedan, otvoreni, dužine 25 metara biti zagrejavan, što će omogućavati njegovo korišćenje tokom čitave godine. Zgrada će posebnom pešačkom pasarelom, namenjenom za goste hotela, biti povezana sa susednim objektom hotela „Regent“.

Vlasnici hotelskih rezidencijalnih jedinica u Porto Montenegru dolaze iz raznih delova sveta, od Severne Amerike do Japana.

U sklopu tivatskog nautičkog naselja danas se nalazi hotel „Regent Porto Montenegro“, 200 stanova, nagrađivana superjaht marina sa 450 vezova, 53 maloprodajna objekta, međunarodna škola Najtsbridž iz Londona, Porto Montenegro jahting klub sa 64m dugim bazenom Lido i Zbirka pomorskog nasleđa sa čuvenom podmornicom Heroj iz 1969 godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar