OD STANA DO KUĆE: Šta u Srbiji možete da iznajmite za 300 evra

Sa 300 evra mesečno u Beogradu možete da živite u pristojnom stanu na Voždovcu, u Kragujevcu možete da iznajmite luksuzno opremljen stan u samom centru grada, dok ćete sa tom svotom novca u Velikoj Plani moći da zakupite čak tri čitava domaćinstva, sa sve njivama, šumama i ribnjakom.

Iako su cene nekretnina u unutrašnjosti mnogo niže nego u Beogradu, interesovanje je ipak prilično nisko, kaže Jasminka Tanović sa sajta Nekretnine.rs. U ponudi imaju stanove i kuće po čitavoj Srbiji, ali su najpopularniji oni koji su u većim gradovima.

- Beograd, Novi Sad i veći gradovi su daleko popularniji, prevashodno zbog blizine posla. Istina je da su u manjim gradovima cene manje, ali to ne utiče na zainteresovanost, osim ukoliko neko ne želi da ode na selo da živi i ima svoju njivu. U suprotnom im to nije praktično zbog putovanja na posao - kaže ona.

Prema njenim rečima, 300 evra je danas znatno više nego to je nekada bilo, jer cene stanova i kuća stalno padaju.

- To je nekada bila sredina, a danas je već malo više od sredine zbog manjih cena - objašnjava naša sagovornica.

Ako malo pregledate sajtove koji nude izdavanje stanova i kuća, primetićete da za tu svotu od 300 evra možete mnogo više da dobijete u unutrašnjosti nego u Beogradu ili Novom Sadu.

Beograd

U prestonici za taj novac možete da nađete lep dvosoban stan od 50-60 kvadrata na Voždovcu, ili na periferiji grada za 10 kvadrata veći. U ponudi su i luksuzno opremljeni stanovi koji se nalaze daleko od centra.

U samom gradu se cene značajno razliku, pa tako za isti novac možete da iznajmite i lepo uređenu kuću. Jedini uslov je da vam ne smeta što se ona nalazi malo dalje - u Batajnici.

Najskuplji su, naravno, stanovi u samom centru, pa na toj lokaciji za ovaj novac možete da nađete jednosoban stan ili dobro uređenu garsonjeru.

Novi Sad

U Novom Sadu su već cene niže nego u prestonici, pa tako za 300 evra može da se nađe lepo uređen dupleks u centru grada, sa sve parking mestom u dvorištu. Inače, u Novom Sadu jednosoban stan može da se nađe već od 120 evra, ali kao i u Beogradu - cena zavisi od lokacije. U ovom slučaju će vam zadata suma biti dovoljna za pravi porodični stan.

Niš

U Nišu ćete se za ove pare već lepo usrećiti. Luksuzno opremljen četvorosoban stan od 90 kvadrat u samom centru grada, sa novim nameštajem može da se iznajmi za 300 evra, a dvosoban stan može da se nađe za 180 evra.

Kragujevac

Stan kakav u Beogradu možete samo da sanjate, u Kragijevcu može da bude vaš za 280 evra! U potpunosti opremljen novim stvarima u Glavnoj ulici, ovaj stan izgleda modernistički i mnogo skuplje nego što zaista jeste. Ima 75 kvadrata i dve spavaće sobe.

Lajkovac

Ako ste spremni da se oprostite od velikog grada i pređete u unutrašnjost, Lajkovac je kao stvoren za vas. Jer, u ovom mesto u Kolubarskom okrugu, koje broji manje od 4.000 stanovnika, može da postane vaš dom za 300 evra - i za te pare ćete dobiti čitavu porodičnu kuću od 110 kvadrata. Kuća sa četiri sobe, dve terase i baštom u gradu bi koštala višestruko više, ali i pored toga manja mesta ne zanimaju mnogo ljude.

Velika Plana

Za one kojima se grad potpuno smučio, i sanjaju da odu na selo i žive od onoga što posade u svojoj bašti, Velika Plana je dobar odabir. Po ceni od svega 100 evra mesečno možete da zakupite ne samo kuću, već čitavo domaćinstvo sa sve njivama, ribnjakom, šumom i baštom. Zvuči super - ali na ovakve oglase se niko ne javlja.
Podgorica

U crnogorskoj presonici je situacija slična kao i u našoj, pa za 300 evra možete da nađete stan od oko 60 kvadrata.
Zagreb

U Hrvatskoj je situacija već malo drugačija, pa za oko 2.300 kuna, što je priblizno 300 evra, možeteda našete stan od 40 kvadrata.
Sarajevo

Stanovi su u Sarajevu znatno povoljniji, pa za ovu svotu novca možete da iznajmite trosoban uređen stan u širem centru.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar