Nova parking mesta u Bloku 3

U Bloku 3, u delu Bulevara Zorana Đinđića 122–140, počela je izgradnja parking mesta i uređenje zelenih površina. U planu je da se napravi 150 parking mesta.

Po projektu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, postojeće drveće biće sačuvano, ali će biti obezbeđena i nova mesta za automobile.

– Ovde je i ranije postojao parking, ali to nije bilo dovoljno jer su potrebe za novim parkinzima svakog dana sve veće. Stara mesta su već bila oštećena od drveća, tako da se sad obnavljaju, ali se prave i nova. Novi Beograd zbog izgradnje poslovnih objekata i stanova poslednjih godina ima izražen problem sa manjkom mesta za automobile - kaže nenad Milenković, predsednik opštine.
On je dodao da se mora voditi računa da se izgradnjom novih objekata ne narušava kvalitet života građana.
- I ovde je bio takav slučaj i evo sada se rešava. Slično je i u drugim delovima, posebno u blokovima i na Bežanijskoj kosi. Tamo smo već uradili dosta novih mesta za parkiranje. Planovi za sad postoje i za Blok 64 i po rubu Bežanijske kose jer se tamo i najviše gradi, ali sve zavisi od budžetskih sredstava – rekao prilikom današnje posete Bloku 3.

Za radove će biti utrošeno oko 35 miliona dinara.
Pripremni radovi su već počeli. Teren se raščišćava, a radnici seku suve i polomljene grane. Posle toga uslediće nasipanje terena i stavljanje raster ploča.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar