Niš lider po broju izdatih građevinskih dozvola

Prema rečima načelnika niške Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljuba Mihajlovića, od 1. marta do 30. oktobra ove godine ta služba je izdala 158 građevinskih dozvola, 138 lokacijskih uslova i 36 upotrebnih dozvola.

- Svi oni koji su podneli zahtev za izdavanje uporebne dozvole su ovu dozvolu i dobili, a odbijena su samo dva zahteva za izdavanje građevinske dozvole - kazao je Mihajlović za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, tako visok procenat pozitivnih odgovora za dobijanje gradjevinskih dozvola, niška Uprava za planiranje i izgradnju postiže strogom selekcijom zahteva za izdavanje lokacijskih uslova.

-Od ukupnog broja zahteva za izdavanje lokacijskih uslova, oko 20% bude odbijeno, a najčešći razlog je taj što investitori žele da na placu kojim raspolažu, izgrade mnogo veći objekat nego što je to moguće - izjavio je Mihajlović.

Veće grada Niša odobrilo je danas 39 miliona dinara za izradu planske dokumentacije za gradsko gradjevinsko zemljište na rubnim delovima grada.

Ti planovi će, prema rečima Mihajlovića, biti završeni u prvoj polovini naredne godine, nakon čega će grad Niš imati stoprocentnu pokrivenost građevinskog zemljišta planskom dokumentacijom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar