Niko neće stanove i zgradu Beobanke

Stanovi u vlasništvu grada Beograda biće prazni do daljeg.

Javno nadmetanje za otkup nepokretnosti koje je trebalo je da se održi u četvrtak, otkazano jer se nijedan zainteresovani kupac nije prijavio za aukciju.

Licitacija za prazan poslovni i stambeni prostor Beograda ove godine prvi put je izostala.

Čak 70 potencijalnih kupaca išlo je u obilazak 15 ponuđenih stanova i dve stambene zgrade, a za poslovni prostor zgrade bivše Beobanke na Zelenom vencu bila je zainteresovana samo jedna firma. Ipak, nijedna prijava nije stigla na adresu Gradske uprave.

"To su stanovi koji je grad sticao što gradnjom što kupovinom tokom prethodne decenije. Obično su tokom dužeg vremenskog perioda bili bespravno useljeni. Sada su prazni i zapečaćeni", objašnjava izvor iz Gradske uprave.

Među ponuđenim nepokretnostima našle su se garsonjere od svega dvadesetak kvadrata, ali i trosobni stanovi sa površinom od 86 kvadratnih metara. U skladu sa tim, početne cene kretale su se od 20.000 do 117.000 evra. Za poslovni prostor Beobanke, koji se nalazi u strogom centru grada, bilo je neophodno izdvojiti najmanje 4.841.495 evra.

"Ono što je prednost ovakve kupovine je čista dokumentacija, koja se nekoliko puta proveravala pre objavljivanja konkursa", kaže Slavica Savičić, sekretar za imovinske poslove grada Beograda. - Odmah krećemo sa ponovnom proverom i nadam se da će nova javna prodaja biti već za mesec dana. Ipak, to ne znači da će na ponovljenoj licitaciji cene po kvadratnom metru biti niže.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar