Niču novi stanovi u srcu Vračara

U Ulici Černiševskog broj 15, uskoro bi mogla da nikne petospratna poslovno-stambena zgrada.

Reč o manjoj ulici koja se nalazi tik iza Čuburskog parka. Ušuškan među nekoliko većih zgrada, na pešačkoj razdaljini od svega nekoliko minuta do Trga Slavija i Hrama svetog Save, objekat će imati pet spratova, tačnje podrum, prizemlje, 4 sprat i povučeni sprat.

Zgrada će imati šest trosobnih stanova površine od oko 140 m2, dok će se na petom, povučenom spratu, nalaziti jedan stan od oko 130 kvadrata. Svi stanovi imaju zatvorene terase, koje se po potrebi mogu otvarati i zatvarati, u zavisnosti od godišnjih doba.

Planom je predviđena izgradnja podzemne garaže sa 8 garažnih mesta, a ovaj stambeno-poslovni objekat je potpuno infrastrukturno opremljen, rekao nam je glavni urbanista Jozef Štanglicki.

Inače, Štanglicki je potpis stavio na Urbanistički plan, koji će do 15. decembra biti na javnom uvidom u prostorijama Sekretarijata za urbanizam Grada Beograda.

Prema rečima našeg sagovornika, sledi usvajanje planova i zahtev za ostalim dozvolama, pa je realno očekivati da gradnja počne na proleće 2015. godine.

Urbanistički projekat izradio je "Studio Ingot", dok su idejni projekat izradili arhitekte Danka i Miloš Marković.

Investitor je Goran Milićević, kao fizičko lice.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar