“Nema boljeg trenutka za kredit za stan”

Sosijete ženeral banka u Srbiji još nije dobila nijedan zahtev za odobravanje stambenog kredita u dinarima, izjavio je izvršni direktor te banke Dejan Vučinić.

Vučinić je rekao da Sosijete ženeral banka u Srbiji u ponudi ima stambene zajmove u dinarima ali da za sada nisu dobili nijedan zahtev za takav kredit i ocenio da je potrebno vreme da bi klijenti prihvatili mogućnost i zadužili se na dugi rok u dinarima.

“Potrebno je da se povećanje zarada vidi na budžetu, da kurs bude na nivou predviđanja makroekonomista, odnosno kada narod bude prihvatio da nema opasnosti da kurs napravi katastrofu i tada će i tražnja da bude veća za dinarskim kreditima kao što se povećala za keš kreditima”, objasnio je Vučinić.

Prema njegovoj oceni, sada je najbolji momenat za uzimanje zajma za kupovinu stana.

“Ako me pitate kada je pravi momenat da uzmete stambeni kredit, jeste upravo sada. Imate na tržištu prilično uravnoteženu cenu nekretnina. Gradovi više nego vidljivo spuštaju cene nekretnina”, naveo je Vučinić.

Kazao je da su naši građani dovoljno edukovani da mogu da reaguju pravovremeno na promenu kamatne stope. “Sada euribor doživljavaju kao priliku”, naveo je on.

Što se tiče nivoa novih kredita, Vučinić kaže da je Sosijete ženeral banka od januara do septembra ove godine zabeležila rast od 55 odsto u odobravanju gotovinskih kredita, a da je tražnja sa stambenim zajmovima veća za 30 procenata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar