NBG: Kompleks zvrji prazan, heliodrom zaboravljen

Ambiciozno zamišljena kao savremeni građevinski poduhvat, poslovna zgrada "B23 ofis park", osam godina nakon početka radova, još zvrji prazna i nezavršena.

Kakva je budućnost velikog objekta smeštenog na auto-putu, preko puta "Kombank arene" ne znaju ni investitori, ni predstavnici gradske i opštinske vlasti.

Prva poslovna zgrada vrhunske "AAA" klase koju je Beograd trebalo da dobije i dalje je u građevinskom vakuumu. Izgradnja ovog luksuznog zdanja počela je još 2008. godine i trebalo je da bude završena za godinu dana.

Prema projektu zgrada je trebalo da ima deset spratova, da se prostire na 52.000 kvadratnih metara, a da je opslužuje 13 liftova. Predviđeno je i postavljanje prvog privatnog heliodroma na krovu jedne prestoničke višespratnice.

Kada je urađen najveći deo posla, projekat je, međutim, obustavljen. Već osam godina na gradilištu nema radnika, niti mašina, a plac na kome se nalazi i dalje je ograđen.

Ni od investitora "Verano grupe", ni od izvođača radova, preduzeća "Projmetal", nismo uspeli da dobijemo odgovore na pitanja u vezi sa sudbinom "B23 ofis parka". Pre dve godine predstavnici ovog preduzeća izjavili su da imaju plan da prodaju ceo kompleks. U igri su, navodno, bile kompanije iz Izraela, Amerike i Rusije, ali dogovor, očigledno, nije postignut.

Šta se dogodilo sa ambicioznim poslovnim zdanjem nisu znali da nam kažu ni u Opštini Novi Beograd, gde tvrde da nisu nadležni za objekte veće od 800 kvadratnih metara.

Dozvole za izgradnju ovakvih zgrada izdaje Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, ali smo i na ovoj adresi ostali uskraćeni za odgovor na pitanje šta će se dogoditi sa nezavršenom višespratnicom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar