Napredak Srbije u oblasti nekretnina prema Globalnom indeksu transparentnosti

Prema najnovijem Globalnom indeksu transparentnosti u oblasti nekretnina za 2018, Srbija se nalazi među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale na ovoj listi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infastrukture.

Srbija je prema ovom indeksu ostvarila skor od 3,11, što je stavlja na 47. mesto od ukupno 100 zemalja, iza Slovenije i Hrvatske koje su zauzele 44. i 46. mesto, a ispred Bugarske, koja je na 49. poziciji.

- Među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale u periodu 2016-2018, Srbija je peta od 10 zemalja sveta koje su ostvarile najveći napredak i uz Slovačku, jedina je evropska zemlja u ovoj kategoriji - saopštilo je Ministarstvo.

Od ukupno sedam oblasti koje indeks meri, najbolje ocene Srbija je dobila u oblasti "proces transakcije" i "regulatorni i pravni okvir", gde ima ocenu 1,9, odnosno 2.

Među 100 zemalja koje se nalaze na listi koju izdaje jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti nekretnina Jones Lang LaSalle, najbolje rangirana zemlja sveta je Velika Britanija, sa skorom 1,24.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar