Najveća reforma u Srbiji – Izdavanje građevinskih dozvola

Reforma izdavanja građevinskih dozvola kroz novi Zakon o planiranju i izgradnji, usvojenim u decembru 2014. godine, pojednostavila je administrativne procedure, skratila vreme potrebno za dobijanje građevinskih dozvola i smanjila troškove investitorima. Zakon je uklonio značajne prepreke bržem razvoju građevinske industrije u Srbiji, obezbedio preduslove za njen brži rast, kao i za brži razvoj naše ekonomije.

gradjevinska_dozvola

Projekat za bolje uslove poslovanja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID BEP) podržao je Vladu Republike Srbije u sprovođenju ove reforme usmerene ka unapređenju poslovnog ambijenta i povećanju konkurentnosti domaće privrede. Zajedničkim snagama Vlade Republike Srbije i Američke agencije za međunarodni razvoj unapređen je i pojednostavljen čitav niz domaćih zakona i propisa, povedana je efikasnost regulatornih tela i obezbeđena efikasnija primena novih zakona i propisa.

U junu 2017. godine pokrenuta je promotivna kampanja sa ciljem da se široj javnosti, privredi i građanima predstave rezultati najvede reforme u Srbiji sprovedene u proteklih 10 godina, u okviru koje je snimljen promotivni spot u trajanju od 39 sekundi, koji možete pogledati ispod.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar