Najskuplje vile u Beogradu – neke i od 3.250.000 €

Vile, smeštene na Dedinju, Senjaku, Vračaru i drugim gradskim lokacijama koje su poznate po lepoti i istoriji starih generacija, veoma lako mogu parirati skupocenim vilama u Britaniji, Francuskoj ili Sjedinjenim Državama.

Vlasnici ovih vila nisu štedeli kada su na njima radili, tako da vam uglavnom nude sve podognosti modernog doba, komfor luksuznog života i eleganciju istančanog stila.

U zavisnosti od toga koji deo naše prestonice preferirate, možete pronaći vilu koja oko sebe ima prirodno okruženje, zelenilo i drveće, ili pak vilu koja je u samom srcu grada, nadomak bitnih gradskih ustanova, šoping zone Knez Mihailove i slično.

1. Vila u Krunskoj – 3.250.000 EUR

Ukoliko ste ljubitelj šarma starog Beograda, ova vila koja košta 3.250.000 EUR je prava stvar za vas. Smeštena je u Krunskoj ulici koja pripada opštini Vračar. Vila ima površinu od 650 m2 i elegantno rađenu fasadu u stilu stare prefinjenosti. Ima dva sprata, a potiče iz davne 1903.godine, što se može primetiti u njenim grandioznim dimenzijama, elegantnim prozorima i masivnim vratima. Naravno, činjenica da potiče sa početka prošlog veka ne znači da vas u njoj ne očekuju najmodernije luksuzne pogodnosti. Ova vila je renovirana 2012.godine i od pogodnosti koje vas u njoj očekuju posebno bismo izdvojili terasu koja je savršena za zabave i popodnevno uživanje uz omiljeni napitak. Ova vila takođe ima garažu, tako da o nepogodnostima parkiranja u centru grada ne morate da razmišljate.

2. Vila na Dedinju, Užička ulica – 2.600.000 EUR

Dedinje je ultra luksuzni deo Beograda i to je svima poznata činjenica. Ukoliko ste oduvek sanjali da živite u tom delu grada, luksuzne vile se ovde grade veoma često, i teško je proceniti koja je lepša i luksuznija. Cene vila u ovom kraju grada dosta variraju, ali su ipak namenjene pre svega onim ljudima sa nešto dubiljim džepovima. Vila u Užičkoj ulici, koja košta 2.600.000 EUR je primer arhitekture smešten u luksuznom srcu grada. Vila ima modernu fasadu i arhitekturu. Ima površinu od 1.000m2 i nalazi se na placu od 12 ari, koji može biti savršeno dekorisan po vašem ukusu. Takođe ima četiri garažna mesta, a ukoliko želite, moguća je i ugradnja lifta. Ima terasu koja gleda na dvorišnu stranu poseda, te na njoj možete uživati zaklonjeni od radoznalih pogleda.

3. Vila na Dedinju, Heroja Mihajla Tepića – 2.600.000 EUR

Još jedna vila smeštena na Dedinju, tačnije u ulici Heroja Mihajla Tepića, ima istu cenu kao i prethodna sa spiska, a nije ništa manje lepša. Sve ove vile dele strast vlasnika prema prefinjenoj estetici i elegantnoj izgradnji. Sagrađena je 1996.godine, tako da je malo novijeg doba, u odnosu na prvu vilu. Smeštena je na posedu koji meri preko 17 ari i koji je u skladu sa samom estetikom vile, dekorisan baštama i zelenim površinama. Ima četiri nivoa i ukupnu površinu od 420 m2. Svi prostori u vilisu podeljeni i svaki ima upotrebnu svrhu, što doprinosi funkcionalnom životu bez mnogo nereda i zbijenih prostora. U dnu bašte koja okružuje vilu smeštena je mala letnja kuća, koja ima površinu od oko 50 m2 i koja se nalazi nadomak prostranog bazena, koji je baštom zaklonjen i savršen za uživanje tokom leta. Pored ove vile postoji dovoljno parking mesta za šest automobila.

4. Vila na Dedinju – 2.300.000 EUR

Ova vila smeštena je u jednoj od najlepših i najprivatnijih ulica ovog prestižnog dela prestonice. Ima površinu od oko 600 m2 i estetski uređeno dvorište koje meri 13 ari, u kom je smešten i bazen. U sklopu ove višespratne vile, postoji odvojeni deo koji je namenjen odajama za osoblje zaduženo za njeno održavanje. Na prvom spratu smešten je dnevni boravak koji se otvara prema terasi sa koje se pruža pogled. Na drugom nivou smeštene su tri spavaće sobe, pri čemu svaka od njih ima svoje privatno kupatilo, koje je dekorisano po luksuznim načelima lepog. Takođe, svaka soba ima privatni balkon za uživanje i opuštanje. Na poslednjem spratu ove vile nalazi se velika terasa sa koje se pruža pogled na lepote Topčidera i Košutnjaka i koja je savršena za organizovanje društvenih okupljanja bilo koje vrste. U izgradnji vile, po želji vlasnika, korišćeni su samo materijali vrhunskog kvaliteta, poput italijanske keramike i sanitarija i hrastovog parketa I klase. I ova vila ima svoju privatnu garažu u kojoj ima dovoljno mesta za dva automobila.

5. Vila na Dedinju, Ulica Neznanog Junaka – 2.000.000 EUR

Ova vila ima tipičnu luksuznu estetiku i arhitekturu. Ima 500 m2 ukupne površine koja je podeljena na četiri nivoa, sa besprekornim planom prostora i rasporedom soba. Svaka od prostorija u ovoj vili ima svoju funkciju i svrhu, te je u tom duhu opremljena i dekorisana. U sklopu ove vile nalazi se i bašta koja je privatna i zaklonjena i u koju je smešten bazen sa pomoćnim prostorijama. Dvorište je savršeno za održavanje zabava i društvenih okupljanja, posebno tokom leta, kada je i sam bazen na raspologanju. Između ostalog, ova vila ima nekoliko balkona koji imaju pogled na dvorište i uličnu stranu kuće. Tu je i privatna garaža.

6.Vila na Voždovcu, Ulica Vojvode Prijezde - 1.500.000 EUR

Vila je od strane mnogih okarakterisana kao remek delo arhitekture Voždovca, kako je konstruisana od najkvalitetnijih materijala. Ima površinu od 800 m2 i tri nivoa prefinjenog luksuznog enterijera. Od pogodnosti koje vas očekuju u ovoj vili, pored onih standardnih izdvajamo i kućnu teretanu, saunu i đakuzi za 20 osoba. Takođe, ona ima dve privatne garaže i pomoćne prostorije za osoblje ili odlaganje stvari koje se ne koriste svaki dan. Na prvom nivou ove vile smešten je veliki salon za doček gostiju, elegantno dizajnirana trpezarija, opremljena kuhinja i prostrana terasa. Takođe, u sklopu prvog nivoa se nalazi i trosobni stan koji ima svoj odvojeni ulaz. Na drugom nivou se nalaze spavaće sobe pri čemu svaka od njih ima svoje privatno kupatilo i terasu. Na najvišem nivou ove vile smeštene su opremljene radne sobe sa privatnim kupatilima.

7. Vila na Senjaku, Ulica Vase Pelagića – 1.400.000 EUR

Ova veličanstvena vila na Senjaku trenutno je u procesu rekonstrukcije, nakon koje će izgledati još bolje nego ranije. Tokom samog procesa dodaće joj se još neki luksuzni elementi. Inače, vila se sastoji od dve stambene jedinice, odnosno dva dvoetažna stana, pri čemu svaki od njih ima po četiri sobe. Svaki od stanova ima svoju zimsku baštu i krovnu terasu, sa koje se pruža idiličan pogled. U sklopu ove vile nalaze se i pomoćne prostorije, kao i garažni prostor. Ukupna površina ove vile oko 500 m2.

8. Vila na Zvezdari, Ulica Stanka Vraza – 1.300.000 EUR

Ova vila na Zvezdari ima površinu od oko 450 m2 i trostrano je orijentisana. U njenom sklopu se nalaze podrum, prizemlje, prvi i drugi sprat. Njena fasada je distinktivna i rađena je od pikovanog kamena, dok je stolarija napravljena kao kombinacija alumijiuma i drveta. Ograda koja krasi ovo imanje napravljena je od kovanog gvožđa, koje je u vreme svoje najšire upotrebe bilo veoma luksuzni materijal. Podrumske prostorije ove vile veoma su prostrane i zauzimaju površinu od 70 m2. Prizemlje je takođe prostrano i u njemu su smeštene dve dnevne sobe, trpezarija sa odvojenom vrhunski opremljenom kuhinjom, dve spavaće sobe, veliko kupatilo sa punom opremom i dekorativnim elementima, a tu su i prostrana terasa, kamin i dva izlaza na dvorište. Na prvom spratu se nalazi jedna dnevna soba, odvojena trepzarija sa kuhinjom, tri spavaće sobe i jedno kupatilo sa đakuzi kadom i tuš kabinom. Takođe, na ovom nivou postoje dve terase. Drugi sprat podeljen je po sličnom principu – tu su jedna dnevna soba, trpezarija sa odvojenom kuhinjom, tri spavaće sobe i dva kupatila, kao i jedna terasa. U dvorištu ove vile postoji privatno parking mesto.

9. Vila na Senjaku, Kozjačka ulica – 1.200.000 EUR

Vila na Senjaku za koju je potrebno izdvojiti 1.200.000 EUR je dom iz snova, za one koji žele da uživaju u luksuzu. Ona je smeštena na placu od 6 ari i prostire se na četiri nivoa, sa površinom od 400 m2. Njeno dvorište dekorisano je potokom i kaminom za roštilj. Vila ima privatnu garažu i visok nivo bezbednosti. U prizemlju ove vile nalazi se rekreativna soba, podrum pića i dve prostrane ostave. Na prvom spratu smešteni su kuhinja, elegantna trpezarija, kupatilo, velika dnevna soba i terasa. Na drugom nivou nalaze se tri spavaće sobe, pri čemu svaka od njih ima svoj izlaz na terasu, a tu su i kupatilo i sauna. Na poslednjem nivou ove vile nalazi se prostrana radna soba koja ima svoj izlaz na terasu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar