Najbolja lokacija u BG traži kupce, hoće li BG na vodi dobiti brata?

Najbolja lokacija nam je trenutno preko puta Beograda na vodi, odnosno Blok 18, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je na konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture "4th Serbian Property & Infrastructure Development Conference", koja se održava u Beogradu, rekao da tu ima dosta privatne zemlje pa je omogućeno da se gradi zgrada po zgrada, odnosno, ne traži se samo jedan investitor.

"Na njima je da zainteresuju vlasnike zemljišta. Nismo planirali da to bude kao Beograd na vodi, osim ako se javi jedan investitor koji želi da uloži veliku svotu novca“, rekao je Vesić i podsetio da je jedna ruska firma bila zainteresovana da tu gradi poslovne prostore.

Vesić je rekao i da se postoje planovi za razvoj po obodnim delovima grada, u tom smislu naveo je izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, zatim fabriku otpadnih voda u Velikom Selu, koja će biti prva od pet.

Vesić je najavio i da će Nacionalni stadion da se gradi u Surčinu.

„Tu je i projekat metroa, dve linije metroa, 4 BG voza, tako da se Lazarevac i Mladenovac povežu sa centrom grada“, rekao je.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar