Nacrt zakona o planiranju i izgradnji do kraja maja

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će nacrt zakona o planiranju i izgradnji biti završen do kraja maja, saopšteno je danas iz Vlade.

Kako se navodi, ona je u razgovoru sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem, istakla da će akcenat pri izradi novog zakona o planiraju i izgradnji biti na olakšavanju izdavanja građevinskih dozvola, naročito kroz formiranje Kancelarije za brze odgovore.

Dodala je da će nacrt zakonao nakon što bude završen biti dostupan svim zainteresovanim institucijama koje žele da daju svoje mišljenje.

Mihajlovićeva, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, juče je sa Kirbijem razgovarala o mogućnostima bržeg izdavanja gradjevinskih dozvola u Srbiji i projektima u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Govoreći o projektima u oblasti saobraćaja i obnovi puteva oštećenih tokom poplava, ona je rekla da je najvažnije definisati prioritete, a potom što pre započeti sa obnovom infrastrukture.

Mihajlovićeva i Kirbi složili su se da je pokretanje građevinske industrije važno za privredni razvoj Srbije, a ambasador SAD je naglasio spremnost svoje zemlje da pruži svu potrebnu pomoć i podršku za sprovođenje reformi u Srbiji.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar